Başkanvekili Güldal Mumcu, Meclis'te Cuma arası vermedi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Aralık 2007 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cuma arası vermedi

Selçuk ŞENYÜZ

TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, dünkü oturumda 5 yıldır ilk kez cuma namazı arası vermedi. Mumcu önceden belirlenen yazılı programa uyunca, namaz saatine kadar bekleyen AKP'li vekiller, nöbetçi bırakıp gittiler. Meclis'te 7'si kadın 12 AKP'li kaldı.

TBMM Genel Kurulu'nda dün CHP'li TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu'nun yönetimindeki bütçe görüşmesinde, son 5 yılda bir ilk yaşandı. Mumcu, cuma namazı saati geldiğinde ara vermeyince AKP'liler nöbetçi milletvekilleri bırakarak namaza gitti. Meclis'te 5 yıldır başkanvekilleri, öğle arasını cuma namazı saatine denk getiriyordu. Bütçenin dünkü oturumunu yöneten Mumcu, önceden belirlenen yazılı programa uyarak, cuma namazı saatine gelindiğinde ara vermedi. Namaz saatine kadar bekleyen AKP yöneticileri, kuliste gazetecilerin "Cuma arası verilecek mi?" sorusuna, "Başkanvekilinin kararı ne olursa ona uyacağız" yanıtını verdiler. Mumcu, programda yazıldığı gibi ara vermek için saat 13.00'ü bekleyince AKP milletvekilleri, Genel Kurul çalışmasını bırakarak TBMM Camii'nde cuma namazına gittiler. Namaz saatinde Meclis'te 7'si kadın olmak üzere sadece 12 AKP'li nöbetçi kaldı.

HOCADAN FIRÇAYI YEDİNİZ

Kürsüdeyken salonun boşaldığını gören CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, "AKP sıraları bomboş. Biz bize konuşacağız. Arkadaşlar herhalde cumaya gittiler, ama buradaki çalışmalar da ibadettir. Kim daha iyi Müslüman, Allah biliyor. Milli bayramları olmayanların dini bayramları olmaz. O milli bayramlar sayesinde cumalara gidiyoruz, ezanlar okunuyor" dedi. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de namazdan dönen AKP'lilere, "Cumaya gittiniz, hocadan fırçayı yediniz. Hırsınızı bizden çıkarıyorsunuz" diye seslendi.

CHP-AKP KAVGASINI DTP AYIRDI

Meclis Genel Kurulu'nda kadın başkanvekilinin yönteminde ilk kez dün sert tartışmalar ve arbede yaşandı. Mumcu'nun yönettiği oturumda, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'in "Allah aşkına şu Tayyip Erdoğan nasıl zengin oldu? Ben çok iyi tanırım. Kendisi muhasebecilik yapardı. Peki nasıl zengin oldu?" diye sorması AKP'lilerin protestolarına neden oldu. Sevigen sözlerini, "Bakan çocukları, Uludağ'a, Kartalkaya'ya, bizim çocuklarımız Cudi'ye, Gabar'a? Maalesef böyle bu işler" diye sürdürdü. Bu konuşmaya yanıt vermek isteyen AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'a Mumcu'nun söz vermemesi üzerine gerilim yaşandı. AKP'liler, sıra kapaklarına vurarak protesto edince Mumcu oturuma ara vermek zorunda kaldı. Bazı AKP'liler, CHP'lilerin yanına giderek tartışmaya başladı. Bu arada CHP'li Şahin Mengü ile AKP'li Altan Karapaşaoğlu ve kalabalık grup halindeki AKP'liler ile CHP'liler arasında itiş-kakış yaşandı. DTP'li İdare Amiri Sırrı Sakık, AKP ve CHP'lileri ayırmak için araya girdi.

'Erdoğan nasıl zengin oldu' tartışması

TBMM Genel Kurulu'nda CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen'in Başbakan'ın nasıl zengin olduğuyla ilgili sözleri tartışma yarattı. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, bir ara Başkanlık kürsüsü önüne gelerek, oturumu yöneten Güldal Mumcu'yla tartıştı, adil davranmasını istedi. Mumcu protestoların artması üzerine oturuma ara vermek zorunda kaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber