Ortak sorunun çözümü için sendikalar uzlaşmalı

Haber Giriş : 07 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur maaşlarının artırılması, kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanan ücret adaletsizliğinin daha fazla geciktirilmeden ortadan kaldırılması için hükümetle yapılacak görüşmelere memur sendikaları uzlaşarak katılmalı, gerçekler açıklıkla ifade edilerek sorunlar en kısa zamanda çözülmelidir.

Başta ücret adaletsizliği olmak üzere, çözümsüzlüğün nedenlerinden biri de sendikalar arasındaki ideolojik görüş ayrılıkları ve buna bağlı anlamsız rekabettir. Sorunlar orta yerde dururken ve memurlar inim inim inlerken, asli görevleri ile ilgili hiçbir çözüm üretemeyen sendikalar üye sayılarını çoğaltarak ülkenin siyasal sorunlarını çözme hevesine kapılmışlardır.

Bu güne kadar memurların ortak sorunlarının çözümü konusunda sendikaların ortak bir uzlaşı alanı bile oluşturamamış olmaları, ne yazık ki sorunların çözümünü de zorlaştırmış ve geciktirmiştir. Sendikaların, ideolojik görüş ayrılıkları sebebiyle birbirlerine olan uzaklıkları memurları da birbirlerinden uzaklaşmaya itmektedir. Bu ülkede; eğitim görmüş bir kitlenin örgütleri ve mensupları, hem de ortak sorunlarının çözümü için birbirleriyle uzlaşamazlarsa, çok daha önemli konularda, çok daha önemli sorunların çözümü için sağlanması gereken uzlaşmalar nasıl sağlanır?

İsim: Muhammet YETER
E-mail: [email protected]
Görevi: Mühendis

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber