4 ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

Elazığ, Sakarya ve Osmaniye'de bazı yerleşim yerlerinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2021 18:47, Son Güncelleme : 24 Şubat 2021 21:40
4 ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

SAKARYA

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde bir apartman, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

Kovid-19 ile mücadele çerçevesinde, Kaymakam Cemal Demiryürek başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca Cumhuriyet Mahallesi Firuze Sokak'ta bir apartmanda pozitif vaka ve temaslıların tespit edilmesi üzerine apartmanın 9 gün karantinaya alınması kararlaştırıldı.

Bunun üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Bölgede önlem alan polis ekipleri, apartmana giriş ve çıkışlara izin vermedi.

Öte yandan apartmanda bulunanların ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek Gruplarınca karşılanacağı öğrenildi.

Valilik tarafından dün yapılan açıklamada, 44 birimde 209 kişinin karantinaya alındığı bildirilmişti.

OSMANİYE

Osmaniye'de bir sokak ve bir apartmanda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, merkez Cumhuriyet Mahallesi 1536 Sokak ile Eyüp Sultan Mahallesi 5516 Sokak'ta bulunan bir apartmanda pozitif ve temaslı kişiler olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunca söz konusu sokak ve apartmanda karantina uygulaması başlatılmasına karar verildiği kaydedildi.

ELAZIĞ

Elazığ'da merkeze bağlı Mollakendi Beldesi'nde bir mahalle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Alınan bilgiye göre, beldede Güntaşı Mahallesi'nde ikamet eden bazı vatandaşların koronavirüs testi pozitif çıktı.

İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla salgının engellenmesi, vatandaşların sağlığının korunması amacıyla mahallede 14 günlük karantina uygulaması başlatıldı.

Filyasyon ekipleri temaslı kişilerin belirlenmesi amacıyla mahalledeki çalışmalarını sürdürüyor.

BURDUR

Burdur'un Çavdır ilçesine bağlı Bayır ve Kozağaç köyleri korona virüs tedbirleri kapsamında vaka sayılarının artmasından dolayı karantinaya alındı.

Çavdır ilçesine bağlı Bayır ve Kozağaç köylerinde vaka sayısının artması ve çok sayıda temaslı kişi bulunmasından dolayı karantina uygulaması başlatıldı. Edinilen bilgilere göre, Bayır köyünde 9 kişide, Kozağaç köyünde ise 8 kişide korona virüs tespit edildi. Resmi makamlarca açıklanacak olan tarihe kadar karantina uygulaması başlatılan Bayır ve Kozağaç köylerinin giriş ve çıkışları jandarma ekipleri tarafından kontrol altına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber