Öğretmenler, ayağı kırılan öğrencinin evinde ders veriyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2007 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aziziye Eğitim Kurumları öğretmenleri, oyun oynarken ayağını kıran ve okuluna devam edemeyen öğrencilerinin derslerinden geri kalmaması için evine giderek ders veriyor.

Bilim olimpiyatlarının başarılı okullarından Erzurum Özel Aziziye Eğitim Kurumları, yeni uygulamalar ile eğitim ve öğretime devam ediyor. Öğrencilerin her birine ders programı çizen Aziziye Koleji, bunların kontrolünü gerek okulda gerekse öğrencilerin evinde yapıyor. Kolej, hastalanan ve değişik sebeplerle okula devam edemeyen öğrencilerin konu eksiğini tamamlamak amacıyla öğretmenleri evlere gönderiyor. Arkadaşları ile oyun oynarken sol ayağını kıran ve okuluna devam edemeyen 3. sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Hasan Murat Karahan derslerinden geri kalmayacak. Okul yönetiminin aldığı karar ile haftada iki gün branş dersi öğretmenleri Karahan'ın evine giderek ders veriyor, birlikte soru çözüyorlar. Uygulamadan memnun olduğunu söyleyen Karahan, böylelikle derslerden soğumadığını söyledi.

Okul Müdür Yardımcısı Erdal Baba ise öğrenciye kendi evinde sınıf ortamı oluşturulmaya çalışıldığını dile getirdi. Erdal Baba, "Öğretmenlerimiz ders vermeye giderken öğrencileri de götürüyor. Böylece hem öğrencilerin ayağı kırılan sınıf arkadaşlarını ziyaret etmesi sağlanıyor hem de öğrencinin göremediği konular sınıf ortamı oluşturularak anlatılıyor. Çok uzun süreli hastalanan öğrencilerimize bu yöntemi uyguluyoruz. Okul olarak hiçbir şekilde öğrencilerimizin derslerinden geri kalmasını istemiyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber