Sözleşmeli öğretmenlik için başvurular 12 Aralık'ta sona eriyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2007 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Milli Eğitim Bakanlığı'nın 10 bin sözleşmeli öğretmen kadrosuna yapacağı atamalar için başvurular 12 Aralık'ta sona erecek. Başvurular, bakanlığın internet adresinden de yapılabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla 31 alandan toplam 10 bin 324 kontenjana, KPSSP10, yani öğretmen atamalarında esas alınan puan türünden, puan üstünlüğü esasına göre sözleşmeli öğretmen görevlendirecek. Adaylar başvurularını, 12 Aralık Çarşamba gününe kadar Milli Eğitim Bakanlığı'nın http://personel.meb.gov.tr internet adresinden yapabilecekler. Erkek adaylarda askerlik hizmetini tamamlamış, Şubat 2008 celbine kadar erteletmiş ya da bu hizmetten muaf olma şartı aranıyor.

Halen silah altında bulunanlar ile bakaya kalmış olanlarsa başvuru yapamayacaklar. Elektronik ortamda yapılan başvuruların, başvuru belgeleriyle birlikte şahsen ya da vekalet verilmek suretiyle en yakın il veya ilçe Milli Eğitim müdürlüklerince onaylatılması gerekiyor.

Onaylanmış başvurularla ilgili bakanlıkça yapılacak değerlendirme sonucuna göre atamalar, 18 Aralık 2007 Salı günü bilgisayar ortamında gerçekleştirilecek. Atanan öğretmenlerin, adreslerine yapılacak tebligattan itibaren 15 gün içerisinde görevlerine başlamaları gerekiyor. Göreve başlamayanların yerine sırada bekleyenler atanacak. Göreve başlamayanlar, bir yıl geçmeden yeniden sözleşmeli öğretmenliğe başvuramayacaklar.

Sözleşmeli öğretmenlik için görevlendirilenler, göreve başlama tarihi itibarıyla 1 yıl çalıştıktan sonra sağlık ve eş durumu özürleri nedeniyle yer değiştirme isteğinde bulunabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber