AB'de 'aşı' gerilimi
25 Şubat 2021 06:15 | |||||
+Aa-
![]() |

Avrupa Birliği (AB) ile ilaç firması AstraZeneca arasında yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen aşının teslimat miktarları bir kez daha tartışma konusu oldu. AB yetkililerine dayandırılan ve AstraZeneca'nın tedarik hedefine uyamayacağını savunan haberlerin medyaya yansıması üzerine ilaç üreticisinden yalanlama geldi.
AstraZeneca'nın bir sözcüsü, bazı basın kuruluşlarına yaptığı açıklamada, 2021'in ikinci çeyreği için taahhüt edilen miktar olan 180 milyon dozun teslimatının yapılacağını söyledi. Bazı medya kuruluşları, AB yetkililerine dayandırdıkları haberlerde, AstraZeneca'nın ikinci çeyrek için taahhüt miktarının yarısından daha azını yani 90 milyon dozdan daha az aşı temin edebileceğini iddia etmişti.
AstraZeneca'nın aşı tedarikiyle ilgili AB ile şirket arasında daha önce de gerilim ortaya çıkmıştı. Firma, ocak ayındaki açıklamasında, yılın ilk çeyreğinde teslimatın beklenenin çok altında olacağını açıklamıştı. AB ile şirket arasındaki görüşmelerde, AstraZeneca'nın yaklaşık yüzde 60 eksilterek 31 milyon doza düşürdüğü aşı miktarının ilk çeyrek için 40 milyon doz olması kararlaştırılmıştı. AB, yaz sonuna kadar yetişkin nüfusun yüzde 70'ini aşılamayı hedefliyor ve bunun için Avrupa'da onaylanan BioNTech-Pfizer, Moderna ve AstraZeneca'nın aşılarını kullanmayı planlıyor.
YORUMLAR | Tüm Yorumlar Popüler Yorumlar |
Bu habere henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu siz ekleyin. |

![]() |
Çocuk çobanın bayrak hassasiyeti duygulandırdı 23 Nisan 2021 16:13 | ![]() |
Samsunlu çocuklardan Rus çocuklara: Bizim için tek Karadeniz var 23 Nisan 2021 15:57 |
![]() |
Merhum Vali Yazıcıoğlu'nun makam aracı cip satışa çıkartıldı 23 Nisan 2021 15:36 | ![]() |
Erdoğan cuma namazının ardından cemaate hitap etti 23 Nisan 2021 14:20 |
![]() |
Zonguldak'ta sağlık çalışanlarından kendilerine mektup gönderen çocuklara videolu teşekkür 23 Nisan 2021 13:59 | ![]() |
Diyarbakır'ın yarım asırdır kapalı olan tarihi 'Fetih Kapısı' açıldı 23 Nisan 2021 13:42 |
![]() |
21 bin TL'lik çiçek dağıttı, seçimi yine kaybetti 23 Nisan 2021 11:44 | ![]() |
İstanbul Boğazı'ndan 'apartman' geçti 23 Nisan 2021 11:33 |
![]() |
TRT, kütüphanenin en eğlenceli halini sesli kitap özelliğiyle kullanıma açtı 23 Nisan 2021 11:30 | ![]() |
Koronayı atlatan Prof. Günyeli: Beni entübe edin diye yalvarma noktasına geldim 23 Nisan 2021 11:25 |