İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Türkiye'de 120 bin akıllı telefon satacak

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Aralık 2007 10:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Hanife BAŞ

Cep telefonlarının yerini almaya başlayan akıllı telefonlara olan talep hızla artıyor. Bilgisayar ve telefon özelliklerini bir arada bulunduran akıllı telefonlar, kablosuz internet, GPS, müzik çalma, video izlemeyi olanaklı kılıyor.

Türkiye'de, şu anda cep telefonu pazarındaki akıllı cihazların payı yüzde 2'lerdeyken, bunun yakın gelecekte ikiye, üçe katlanması bekleniyor.

120 BİN TELEFON SATARIZ: Akıllı telefon üretimi yapan Tayvanlı HTC Avrupa, Ortadoğu ve CIS Genel Müdürü Kevin Chen, Türkiye pazarında iki yıldır faaliyet gösterdiklerini belirterek, bugüne kadar 30 bin akıllı telefon sattıklarını, gelecek yıl ise bu rakamı 120 bine çıkartmayı hedeflediklerini söyledi. Cep telefonu kullananların her geçen gün daha fazla akıllı cihazlara yöneldiğini aktaran Chen, Türk kullanıcıların akıllı telefonlara ilgisi nedeniyle 2008 yılında yüzde 100'ün üzerinde büyüme beklediklerini kaydetti. Türkiye pazarı konusunda iyimser olduğunu dile getiren Chen, Türk kullanıcıların akıllı cihazlara düşkün olduğunu, genç neslin bu cihazlarla arkadaşlarına sürpriz yapmayı sevdiğini kaydetti.

YENİ MODELLERİ PAZARA SUNACAK: Şu anda Türkiye'de Casper tarafından dağıtılan HTC cihazları, perakendecilerde de bulunabilir hale gelecek. HTC yetkilileri bununla ilgili perakendecilerle görüşmelerini sürdürüyor. HTC, yeni modelleri ve güçlenen kanal ağı ile Türkiye'ye yatırımlarını artırıyor. Yeni modellerini Türkiye pazarına sunmaya hazırlanan HTC, ürün yelpazesini genişletiyor.

MOBİL YAŞAM: Kevin Chen, Türkiye'nin teknolojideki gelişme ve yenilikleri çok yakından takip eden, en yeni teknolojilere sahip olmayı arzulayan genç nüfusuyla büyük bir potansiyele sahip olduğunu kaydederek, "Mobil cihazlar ülkenizde ilgi çeken ürünlerin başında geliyor. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de tüketiciler artık cep telefonları ile çok daha fazla şey yapabilmek istiyorlar. Yeni cihazlarımız kullanıcılara gerçek mobil yaşam tarzının esneklik ve özgürlüğünü sunacak" diye konuştu.

İkisi bir arada

HTC, yedi yeni modelini Türkiye'de satışa sunuyor. HTC P3300, S710, P3400, Touch Black/Artic Silver, Advantage, Touch Dual ve TyTN II, hem PDA, hem de akıllı telefon özelliklerine sahip. Bu modeller, ofis uygulamaları, farklı bağlantı seçenekleri, MSN, müzik ve kamera gibi özelliklerinin yanı sıra ergonomik tasarıma da sahipler. HTC P3300 ve TyTN II modellerinde, dahili GPS özelliği var. S710 ve HTC Touch Black/Arctic Silver modelleri kasım ayında piyasaya sunuldu. TYTN II, Touch Dual ve Advantage, aralık ayında Türkiye'deki büyük operatörler ve perakende mağazaları kanalıyla pazara sunulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber