Ardahan'daki Çıldır Gölü dondu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Aralık 2007 12:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ümit KILIÇ/ARDAHAN, (DHA)

ARDAHAN'ın Çıldır İlçesi yakınlarında yer alan Çıldır Gölü, şiddetli soğuk nedeniyle dondu. Hava sıcaklığı gece sıfırın altında 20 dereceye kadar düşerken, 124 bin metrekare alana sahip Çıldır Gölü'nün üzeri buz tabakası ile kaplandı.

Van Gölü'nden sonra Kuzey Doğu Anadolu'nun en büyük gölü olan ve deniz seviyesinden 1959 metre yükseklikte bulunan Çıldır Gölü'nün üzeri aşırı soğuk nedeniyle buz tutmaya başladı. Buzun kalınlığının aralık ayının sonlarına doğru 50-70 santimetreye ulaşması bekleniyor. Yaklaşık üç ay boyunca buzla kaplı olacak Çıldır Gölü'nün üzerinde kışın festival bile düzenleniyor. Kış mevsimi boyunca kızaklarla yolculuğun yanı sıra, otomobillerle köylere ulaşım Çıldır Gölü üzerinden yapılıyor.

Göl yüzeyinin yeni donduğunu belirten balıkçılar, bu dönemde gölün üzerine çıkılmasının çok tehlikeli olduğunu söyledi. Yaklaşık 10 gün sonra gölde eskimo usulü avlanmaya başlayacaklarını hatırlatan balıkçılar, ?Dört mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen Çıldır Gölü'ne herkesi davet ediyoruz. İsteyen otomobiliyle gölde gezebilir, isteyen buz pateni yapar ve bizlerin açtığı deliklerden olta ile balık avlayabilir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber