Ölüm orucundan çıktı hücre evinde öldürüldü

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 11 Aralık 2007 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da hücre evine düzenlenen operasyonda ölü ele geçirilen militanın cezaevinden ölüm oruçları süresinde tedavi amaçlı çıktığı ve sonra da kayıplara karıştığı belirlendi

ANKARA'DA dün Kurtuluş Mahallesi'nde polisin bir hücre evine düzenlediği baskında bir kadın militan öldü bir kişi de sağ yakalandı. Dün öğlen meydana gelen olay, polise yapılan canlı bomba ihbarıyla başladı. Üç gün süren takibin ardından polis dün hücre evine baskın yaptı. Baskından önce evden çıkan bir erkek gözlatına alındı. Daha sonra da özel timler eve girdi. Evde çıkan çatışmada iki özel tim mensubu ağır yaralanırken Kevser Mızrak isimli militan ölü ele geçirildi

TIP FAKÜLTESİ TERK

MIZRAK'IN Dokuz Eylül Tıp Fakültesi'ni 5. sınıftan terkederek örgüte katıldığı, 1993'te de yakalanarak ömür boyu hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı. Mızrak'ın, 2002'de bulunduğu Uşak Cezaevi'nde ölüm orucuna girdiği için tedavi amacıyla cezasının 6 ay ertelendiği, ancak Cumhubaşkanı tarafından af talebi reddedilince de kayıplara karıştığı ortaya çıktı.

EMNİYET BİLGİ İSTEMİŞ

ANKARA'NIN Polatlı ilçesi nüfusuna kayıtlı Mızrak için Ankara Polisi'nin 15 gün önce İzmir Emniyet'inden bilgi ve 1993'te çekilen fotoğraflarını istediği, bunun üzerine Mızrak'ın dosyasının Ankara'ya gönderildiği öğrenildi.


Yıllar sonra yine bir ev baskını

Ankara'da bir ev 'hücre evi' olduğu gerekçesiyle basıldı. Bir kadın 'ölü ele geçirildi'. Görgü tanıkları: Öğrenciydiler

RADİKAL - ANKARA - Türkiye uzun bir aradan sonra yeniden güne 'hücre evi baskını ve ölü ele geçirilen terörist' haberiyle başladı. Terörle Mücadele Şubesi ekipleri Ankara'daki bir eve, yasadışı sol bir örgüte ait 'hücre evi' olduğu gerekçesiyle operasyon düzenledi. Operasyon sırasında evde bulunan Kevser Mızrak öldürülürken, aynı evde kaldığı bildirilen ancak sokakta yakalanan kişi gözaltına alındı. Mızrak ve yakalanan kişinin DHKP/C üyesi olduğu belirtilirken, görgü tanıkları evin geçen ay tutulduğunu, tutanların da öğrenci olduğunu söyledi.

Önce gözaltı, sonra baskın

Dün sabah Cebeci Kurtuluş Dedeefendi-1 Sokak'ta 'yasadışı sol örgüte mensup bir kişi'yi gözaltına alan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, daha sonra bu kişinin kaldığı Dedeefendi-1 Sokak 19 numaralı apartmanın bodrum katındaki daireye operasyon düzenledi.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, ekipler saat 10.30 civarında, eve sis bombası attıktan sonra baskın düzenledi. Evden silahla karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada bir kadın öldürüldü. Cenaze saat 14.30 civarında otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Operasyon öncesi gözaltına alınan şahıs sorgu için Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Çatışmada yaralanan iki polis memuru, ambulansla Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavileri devam eden polis memurlarının sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Geçen ay taşınmışlar

Baskından hemen sonra sokak polis ekiplerince kontrol altına alındı. Yaya ve araç giriş çıkışına izin verilmedi. Bölgede ve dairede, bomba imha ekipleri ile iki adet dedektör köpeği patlayıcı araması yaptı. Cumhuriyet Savcısı soruşturma başlattı.

Emniyet yetkilileri, evdeki şahısların kısa süre önce Ankara'ya geldiğini ve örgüt adına eylem hazırlığında olduğunu iddia etti. Görgü tanıkları ise bodrum katındaki evin geçen ay kiralandığını, kiralayanların öğrenci olduklarını söyledi.

Valilik açıklamasındaysa şöyle denildi: "Cebeci bölgesinde illegal sol bir örgüte ait hücre evinin tespit edilmesi üzerine bugün evden çıkan bir erkek şahıs yolda yakalanmış; daha sonra, eve yapılan operasyonda, 'teslim ol' çağrılarına silahla karşılık verilmesi üzerine iki polis memurumuz yaralanmış, bir kadın terörist çıkan çatışmada etkisiz hale getirilmiştir. Hücre evinde ise iki adet silah ele geçirilmiştir."

Kevser Mızrak'ın, 1993 yılında İzmir'in Hatay semtinde bir hücre evinde yakalandığı belirtildi. Uşak E Tipi Cezaevin de bulunduğu sırada 2002 yılında ölüm orucuna başlayan Mızrak'ın, sağlığının kötüye gitmesi nedeniyle tedavi olması amacıyla tutukluluğu altı ay ertelendi. Mızrak, tedavisi sırasında af başvurusu yaptı ancak reddedildi. Cezaevine dönmeyen Mızrak hakkında yakalama emri çıkartıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber