İntihar tehdidiyle okula kaydolabildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2007 11:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş merkeze bağlı Akpınar köyünde oturan Hatice Macit (14), 6'ncı sınıftan sonra bir yıl okula gönderilmeyince, ailesine intihar edeceği tehdidinde bulundu ve okuluna kavuştu.

Baba Mahmut Macit(55), 4 çocuğundan en küçük çocuğu olan Hatice Macit'i köydeki ilk okula gönderdi. İlk okulu bitirdikten sonra 6'ncı sınıfı Bursa'da bulunan ablasının yanında okuttu. Daha sonra köye dönen Hatice bir yıl okula gitmeyince anne ve babasına kendisini okula göndermeleri için ısrar etti. Buna rağmen okula gönderilmeyen Hatice, bu kez intihar edeceği tehdidinde bulundu.

Anne Saadet Macit, günlerce intihar edeceği korkusu ile kızının başından ayrılmayarak geceleri uykusuz geçirdi. Baba maddi durumu iyi olmadığından durumu Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirince Alpaslan Yatılı İlköğretim Okulu Müdür ve Müdür Yardımcısı gece yarısı Akpınar köyüne giderek Hatice'yi okul araçları ile yatılı okula getirdi.

Baba Mahmut Macit, "Kızım intihar edecek diye annesinin gözlerine uyku girmiyordu, şimdi kızım okuluna kavuştu. Çok mutluyum." dedi.

Anne Saadet Macit, "Kızım canına kıyacak diye çok korkuyordum, babasını Muş'a gönderdim, gece karşımda Okul Müdürü, Müdür Yardımcısını görünce sevinçten uçtum, kızımı okula uğurlamanın mutluluğunu yaşıyorum." şeklinde konuştu.

Alparslan Yatılı İlköğretim Okul Müdür Yardımcısı Ayşe Çukadar, Hatice'yi yatılı okulda okutacaklarını ailesinin hiçbir maddi katkısı olmadan öğrenim göreceğini belirterek, Hatice ile birlikte okul taşıtına binerek gece yarısı okula döndü.

Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar ise babaya kızını okula yerleştirildiği müjdesini vererek, "Kızımızın okuma isteğinden dolayı kendisini ve sizi tebrik ediyorum. Kızımızın okula gitme öğrenim görme isteği diğer okumayan kızlarımıza örnek olmalı. Devletimiz kızlarımızın okullaşması için her türlü yardımı yapıyor." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber