Başkentte kurbanlıklar görücüye çıktı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Aralık 2007 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurban Bayramı için ülkenin değişik yerlerinden getirilen kurbanlıklar, belediyenin belirlediği alanlarda kurulan çadırlardaki yerlerini aldılar.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ankara'nın çeşitli yerlerinde kurulan çadırlarda görücüye çıkan kurbanlıkların fiyatları, cinsi ve büyüklüklerine göre 250-2 bin 500 YTL arasında değişiyor.

Bazı çadırlar henüz yeni kurulurken, çamurlu zemin belediye ekipleri tarafından mıcır dökülerek düzeltiliyor. Belediyeler, tankerlerle kurbanlıklar için temiz içme suyu hizmeti de veriyor.

Büyükbaş kurbanlıkların fiyatları 2 bin-2 bin 500 YTL arasında değişirken, koyun ve kuzular 250-600 YTL arasında satışa sunuluyor.

Mamak Belediyesi NATO Yolu Kömür Deposu ve Hüseyin Gazi Başak Mahallesi eski pazar yerine kurbanlık getiren hayvan sahipleri, satıştan umduklarını bulamadıklarını belirterek, vatandaşların ekonomik sıkıntı nedeniyle kurbanlık alamadıklarını söylediler.

Hayvan sahibi Seyit Yiğit, belediyelere çadır yeri için ödedikleri bin 500 YTL'yi yüksek bulduklarını ifade ederek, rakamın indirilmesini talep

etti.

4 gündür 5 adet büyükbaş hayan sattığını bildiren Yiğit, büyükbaş

hayvanları ortalama 2 bin 300 YTL'den satışa sunduklarını kaydetti.

Yolların çamur olmasının müşteri için olumsuz bir ortam yarattığını savunan Yiğit, "Pazar alanı ne kadar düzgün olursa, alışveriş de o kadar rahat ortamda yapılır" dedi.

Hayvan sahibi Kemal Berk de vakıf ya da bazı kuruluşlar tarafından "bağış" şeklinde yapılan kurban satışından yakınarak, bu tür uygulamaların hayvan pazarlarından satışı sekteye uğrattığını kaydetti.

Hayvan sahiplerinden Zeki Özdemir de satışlardan memnun olduğunu ifade ederek, Kurban Bayramı'na yaklaşıldığı önümüzdeki günlerde satışların daha da artmasını beklediklerini söyledi.

VATANDAŞ UCUZ VE SAĞLIKLI HAYVAN İSTİYOR

Kurban Bayramı için şimdiden hayvan pazarlarının yolunu tutan vatandaşlar ise fiyatların pahalı olmasından yakınarak, bütçelerine uygun kurbanlık hayvan bulmakta zorlandıklarını söylediler.

Kemal Özge, kurban kesme geleneğini yıllardır sürdürdüğünü ifade ederek, "Kilo ve büyüklük olarak istediğimiz hayvanın satış bedeli bize yüksek geliyor. Bugün fikir sahibi olmak için geldim. Önümüzdeki günlerde alacağım. Hem ucuz, hem de sağlıklı hayvan istiyoruz" dedi.

Selim Ilgın da birkaç arkadaşıyla birlikte ortaklaşa büyükbaş hayvan satın almak için geldiklerini ve 2 bin 350 YTL'ye dana satın aldıklarını kaydetti.

HAYVAN GÜVENLİĞİNE KARAKOLLU ÇÖZÜM

Belediye yetkilileri, hayvan pazarında alıcı ve satıcıyı en iyi koşullarda buluşturmayı hedeflediklerini ifade ederek, çamurun olumsuz koşullarına karşılık, pazar alanını dozerlerle düzenlediklerini kaydettiler.

Hayvan satıcılarının en büyük sorununun, malların güvenliğinin sağlanması olduğunu belirten yetkililer, "Geçen yıl Mamak Belediyesi olarak yaptığımız ankette, güvenlik sorununu fark ettik. Bu kapsamda zabıta ekipleri tarafından alana karakol kurulması kararlaştırıldı.

Ayrıca satıcıların talebi doğrultusunda, banyo ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik bir çalışma içindeyiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber