ANAVATAN'lı Kahveci'den 'Diyanet Okulu' önerisi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2007 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Niyazi Kahveci, "Diyanet Okulu"nun kurularak, geleceğin din adamlarının daha çocuk yaşta, bu niteliğe uygun yetiştirilmeye başlanması gerektiğini savundu.

Kahveci, yaptığı yazılı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığının Teşkilat Kanunu'nun yenilenmesi gerektiğini, ancak yaklaşık yarım asırdır her yeni bakan geldiğinde bu konunun gündeme geldiğini fakat bir türlü sonuç alınamadığını ifade etti.

"Şimdi de görülüyor ki; yine kozmetik cerrahiler yapılacak, meselenin köküyle ilgilenilmeyecektir" görüşüne yer veren Kahveci, "Tek başına olan iktidar, sorunların bütüncül olarak köküne inmelidir. Böyle bir fırsatı, Türkiye bir daha zor yakalayabilir. Ancak hükümet, bu fırsatı dal, budak, yapraklarla uğraşarak harcıyor" dedi.

Bütün dünya ülkelerinde "din adamlığı" sistemi varken Türkiye'de "din görevliliği" sisteminin olduğunu belirten Kahveci, şuhları kaydetti:

"Halkımıza, ihtiyacı duyulan insan-ı kamil örneği veya rol modeli oluşturulabilmek için din adamı yetiştirmemiz gerekir. Bu nedenle bir 'Diyanet Okulu' kurularak, geleceğin din adamlarının daha çocuk yaşta, bu niteliğe uygun yetiştirilmeye başlanması gerekir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber