Kamunun işçi ihtiyacı İŞKUR tarafından karşılanacak.

Haber Giriş : 08 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu kurum ve kuruluşlarının normal, özürlü ve eski hükümlü işçi ihtiyaçları, 10 Temmuz 2004'te yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarına göre yapılacak. Sınavı kazananlar İŞKUR tarafından kurumlara gönderilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 2004 KPSS'nin 10-11 Temmuz 2004 tarihlerinde, ÖSYM'nin sınav merkezleri bulunan il ve ilçeler ile Lefkoşa'da yapıldığı, sınav sonuçlarının ise 16 Ağustos 2004'te açıklandığı hatırlatılarak, sınavda başarılı olabilmek için normal işçilerde genel kültür ve genel yetenek alanında en az 60 puan almış olmak gerektiği, özürlü ve eski hükümlü olarak sınava girenler için ise taban puan bulunmadığı bildirildi.

Açıklamaya göre, kamu kurum ve kuruluşlarının normal, özürlü ve eski hükümlü işçi ihtiyaçlarına ilişkin işgücü talepleri, Türkiye İş Kurumu'nca (İŞKUR) tarafından Resmi Gazete'de, kurumun ''www.iskur.gov.tr'' internet sayfası, TRT 1 teleteksi ve kurumun ilan panolarında duyurulacak.

Durumu işgücü talebinde belirtilen şartlara uygun olan adayların, başvuru süresi içinde sınav sonuç belgesi, eğitim durumlarına ilişkin mezuniyet belgesi ve varsa mesleklerine ilişkin belge ya da sertifika ile bulundukları yerdeki İŞKUR ünitesine başvurmaları gerekecek.

Sınavı kazananlar, kamu kurum ve kuruluşlarına işçi olarak yerleştirilebilmek için herhangi bir tercih formu doldurmayacak. Bu kişiler, sınav yönetmelikleri ve bu konuda yayınlanan tebliğler doğrultusunda işe yerleştirilebilmeleri için İŞKUR'ca talep edilen kamu kuruluşlarına gönderilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber