Sermaye piyasası e-imzaya geçiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2007 21:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkezi Kayıt Kuruluşu, Bilgi Güvenliği ve Sertifika Hizmetleri Uygulama Projesi'ni 1 Ocak 2008 itibariyle hayata geçiriyor. Kurum bu proje ile sermaye piyasası araçlarının kaydileştirilmesi sürecini elektronik ortama taşımayı hedefliyor.

MKK'nın 1 Ocak 2008'te resmen başlatacağı uygulamaya göre; ihraççılar, aracı kuruluşlar ve hak sahiplerine ait sermaye piyasası araçları üzerindeki hakların, üçüncü kişilere karşı ileri sürülebilmesi için MKK'ya yapılan bildirim tarihlerinin kayıtları, e-imza aracılığı ile İnternet üzerinden yapılabilecek.

MKK, sermaye piyasası araçlarını ve bunlara bağlı hakları, bilgisayar ortamında, üyeler ve hak sahipleri itibariyle kayden izliyor. Kurum, sermaye piyasası araçlarının

kaydileştirilmesine ilişkin işlemlerini, KamuyuAydınlatma Projesi (KAP) ve MKK kartları aracılığıyla gerçekleştiriyordu. MKK, Bilgi Güvenliği ve Sertifika Hizmetleri Uygulaması Projesi kapsamında bu kartları, kullanım süreleri sona erdikten sonra, Nitelikli Elektronik Sertifika (NES) içeren yenileriyle değiştirecek.

E-GÜVEN: NOTERE GİTMEK ZORUNLU OLMAYACAK

Elektronik sertifika sağlama alanında faaliyet gösteren E-Güven de, e-imzanın ciddi ölçüde zaman ve kağıt tasarrufu sağladığını, gerçekleştirmeyi planladıkları projeler arasında "yerinde kimlik kontrolü" ile firmaların iş yoğunlukları arasında notere gitme zorunluluğunu ortadan kaldırmanın bulunduğunu da belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber