MEB, merkez teşkilatındaki görevlendirmelerde Ankara dışındaki illeri de dikkate alsın

Haber Giriş : 08 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa Demirci'de görev yapan bir öğretmenim. Sosyal bilgiler alanında yüksek lisans yaptım halen doktorama devam etmekteyim.

Milli Eğitim Bakanlığı çeşitli zamanlarda merkez teşkilatta görevlendirilmek üzere öğretmen alınmasına dair ilanlar veriyor. Bu ilanların Ankara dahilindeki öğretmenlerden olması şartı koşuluyor. Oysa ki Ankara dışında Bakanlığın aradığı özellikleri tam olarak karşılayabilecek daha verimli personel olabilir. Örneğin Ders kitaplarının yazımı ile ilgili komisyonda görev yapmak üzere öğretmen görevlendirileceği ilan edildi.

Sosyal bilgiler ders kitapları üzerine bir tezim bir de kitabım olmasına ve bütün şartları en iyi şekilde karşılıyor olmama rağmen Ankara dışından öğretmen alınmaması şartı nedeniyle başvuru yapamıyorum.

Bu alanda en iyi olduğumu iddia etmiyorum. Ancak en azından gerekli görevlere en ehil kişilerin alınması gerektiğini düşünüyorum.

Harcırah vb. ödemeler nedeniyle bu şart koşuluyorsa böyle bir konuda bu denli düşük bir paranın önemsenmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Yorum Yazan: Serdal Seven
Mail: [email protected]
Çalıştığı Kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber