Turkcell teknik alt yapısını öğrencilere açıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2007 14:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Turkcell, hayata geçireceği Univercell Projesiyle, teknik altyapısını üniversite öğrencilerine açacak.

Univercell ile öğrenciler, aralarında Turkcell-im'in de olduğu 200'den fazla servisin çalıştığı platforma, okullarından ücretsiz olarak erişebilecekler. Eğitim, sağlık, iş dünyası, ticaret, eğlence gibi istedikleri herhangi bir alanda mobil uygulama projesi olan öğrenciler, projeye katılarak yenilikçi ürünler ve servisler geliştirebilecekler.

Projenin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Turkcell'in öğrencilerle yakın çalışmaya önem veren bir şirket olduğunu söyledi.

Dünyadaki en önemli teknoloji merkezlerinin hep üniversiteler etrafında toplandığını hatırlatan Ciliv, Turkcell'in de Türkiye'de teknolojinin daha hızlı gelişmesi için üniversitelerle işbirliğine önem verdiğini anlattı.

Turkcell'in üniversitelerle gerçekleştirdiği projelerden örnekler veren Ciliv, Univercell Projesinin de daha önce hayata geçirdikleri projelerin üçüncü ayağını oluşturduğunu söyledi.

50 üniversiteyi kapsayacak proje kapsamında öğrencilerin, Turkcell'in teknik altyapısını kullanarak servis ve ürün geliştirme çalışmaları yapacaklarını belirten Ciliv, ''Univercell'in Türkiye için güzel bir proje olacağını düşünüyorum'' dedi.

Turkcell Servis ve Ürün Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar ise Turkcell'in iş ortaklarıyla yaptığı başarılı işbirliklerine dikkati çekerek, en başarılı iş ortaklarından birinin de 4 üniversite öğrencisi olduğunu anlattı.

Türkiye'nin değer üretmesi gerektiğini, Turkcell'in de sektörü daha ileri taşımak için ortam yaratmaya çalıştığını ifade eden Bayrakdar, öğrencilerin fikir çeşitliliği ile yepyeni hizmetlerin ve ürünlerin ortaya çıkacağını söyledi.

Turkcell'in üniversite-sanayi ilişkilerinin geliştirilmesinde somut adımlar atmak istediğini dile getiren Bayrakdar, üniversite öğrencilerinden çok pozitif destekler gördüklerini, gençlerin bu servisleri kullanmakla kalmayıp geliştirmek için de çalıştığını kaydetti.

Turkcell Univercell programının Türkiye'de 50 üniversitede çalışmaları olan teknik ve mesleki örgüt olan Elektrik ve Elektronik Mühendislerinin (IEEE) Türkiye'deki öğrenci kollarını oluşturan TURKIEEE ile yürütüleceğini bildiren Bayrakdar, projenin sadece teknik öğrencilerle sınırlı olmadığını, diğer alanlardan da yaratıcılık beklediklerini söyledi.

Proje kapsamında herhangi bir kısıtlama da yapmadıklarını anlatan Bayrakdar, geliştirilen programların fikri haklarının ise bu fikri geliştiren öğrencilerde olacağını, sonraki aşamada fikirlerin Turkcell ile ticari hale geleceğini aktardı.

Bu projenin üniversite-sanayi işbirliğinde önemli bir adım olacağına inandıklarını ifade eden Bayrakdar, öğrencilere güvendiklerini söyledi.

Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bayrakdar, projenin Turkcell sisteminde bir güvenlik açığı yaratıp yaratmayacağına ilişkin bir soru üzerine, Turkcell teknik alt yapısının bunu kaldırabileceğini kaydetti.

Bayrakdar, projeye dahil olmak isteyen öğrencilerin üniversitelerdeki TURKIEEE ile bağlantıya geçebileceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber