Son üç hükümet döneminde 80 asaleten, 325 vekaleten atama yapaldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2007 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, 58, 59 ve 60. hükümetler döneminde genel müdür, genel müdür yardımcısı, daire

başkanı, müdür ve dengi görevlere 80 asaleten, 325 vekaleten atama yapıldığını bildirdi. MHP Hatay Milletvekili Süleyman Turan Çirkin'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelttiği 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dönemindeki atamalara ilişkin soru önergesini Murat Başesgioğlu cevaplandırdı. Devlet Personel Başkanlığından sorumlu Devlet Bakanı Başesgioğlu, 9 Aralık 2007 tarihi itibariyle 58, 59 ve 60'ıncı hükümetlerin görev süresince, 38 kamu kurum ve kuruluşunda atama yapıldığını bildirdi. Başesgioğlu, bu süreçte genel müdür dengi ve üzerine 63, genel müdür yardımcısı dengi görevlere 89, daire başkanı ve dengi görevlere 170, müdür ve dengi görevlere 83 olmak üzere toplam 405 personelin vekaleten, bunlardan 80'inin asaleten atandığını kaydetti.

"TAKDİR YETKİSİ KENDİSİNE AİT..."

Başesgioğlu, Cumhurbaşkanı Gül tarafından yapılan asaleten ataması yapılan bürokratların kararnamelerinin 10. Cumhurbaşkanı Sezer tarafından hangi gerekçeyle atanmadığı sorusuna şöyle cevap verdi:

"Başbakanlık'tan temin edilen malumat çerçevesinde Sayın Cumhurbaşkanı tarafından iade edilen kararnamelerin uygun bulunmaması, yeterli bilgi ve deneyimin bulunmaması ve benzeri gerekçelerle imzalanmamıştır.

Kamu kurum ve kuruluşlarında ifa edilecek kamu hizmetlerini yerine getirecek kamu görevlilerinin seçiminde başta 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu olmak üzere atamalara ilişkin bütün genel ve özel mevzuata uyulmakta ve mevzuata aykırı atama işlemleri tesis edilmemektedir.

Diğer taraftan öğrenim durumu, tecrübesi, bilgi ve donanımı dikkate alınarak ve usulüne uygun olarak seçilmek suretiyle Sayın Cumhurbaşkanının onayına sunulan atamalar hususunda takdir yetkisi kendisine ait bulunmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber