Uzman jandarma, AÖF sonrasında KPSS ile nasıl memur olur?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Aralık 2007 22:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Uzman jandarma, AÖF sonrasında KPSS ile nasıl memur olur?

Merhaba ilginize şimdiden teşekkür ederim. Ben 11 yıllık Uzman Jandarma Çavuşum. Bizler 10 yıl dolmadan mesleği bırakamıyoruz. Benim sürem doldu ve şimdi Açıköğretim İşletme son sınıf öğrencisiyim. 2008 yılında KPSS'ye girerek yeterli puanı aldığım takdirde başka bir kuruma geçmek istiyorum. Atamamız yapıldığında kurumdan muvafakat almamız için yeterli süre veriliyor mu? Kurumum muvafakat vermezse ne yapmalıyım? Ayrıca benim yaşım 32 A gurubu kadrolara başvurabilirmiyim? Beni bu konularda aydınlatırsanız çok sevinirim. İyi günler........

1- Siz 657'e tabi değilsiniz. Dolasıyla sizin için geçiş adı altında bir durum söz konusu değildir.

2- Eğer açıköğretim sonrasında KPSS'ye girer ve ÖSYM yerleştirmeleri ile bir memur kadrosuna veya sözleşmeli kadroya yerleşmeye hak kazanmanız halinde, uzman jandarma çavuşluğu görevini bırakarak, yeni görevinize geçebilirsiniz. Muvafakat veya beklemeye gerek yoktur.

3- KPSS-A kadrolarında aranan yaş şartı kurumdan kuruma değişmektedir. Hangi kurumun kaç yaş şartı aradığı KPSS sınav kılavuzlarında daha önce açıklanmaktaydı. Ama artık bu bilgi KPSS sınav kılavuzlarında yer almamaktadır. Ancak, http://www.memurlar.net/haber/5990/ adresindeki bilgi size yardımcı olacaktır. Bu bilgi 2004 tarihli olmasına rağmen hala kullanılmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber