MEB özür grubu tayinlerinde personelini mağdur bırakıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Aralık 2007 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki yazı memurlar.net forumu öğretmenler bölümünde yazışan üyeler tarafından hazırlanmıştır.

MEB, son zamanlarda yaptığı özür grubu tayinlerinde birçok öğretmeni mağdur bırakmaktadır. Özellikle eş durumu tayinlerinin önünü kesmek için büyük bir gayret göstermektedir. Önceden göreve yeni atanan bir öğretmen, 6 ay adaylık süresini bitirince(adaylık süresi 1 yıldı ama 6 ayda bitirilip tayin istenebiliyordu) tayin isteyebiliyordu. Şimdi ise adaylık eğitimi 1 yıldan erken bitmemekte, adaylığını bitiren bir öğretmen de 6 ayda tayin dönemini beklemektedir. Bu şu demektir, göreve yeni atanan bir öğretmen 1,5 yıldan erken tayin isteyememekte ve eşinden ailesinde uzakta yaşamaktadır.

2007 Ağustos dönemi özür grubu tayinlerinde yaşanan karmaşa bütün öğretmenleri mağdur etmiştir. Öğretmenler tercih yaptıktan sonra tercihlerinin silindiği gözlemlenmiştir. Tercihlerini yaptıktan sonra memleketine giden öğretmenlerin birçoğu tekrar tercih yapmak için geri dönmek zorunda kalmışlardır. Bu tercihlerin yok olması acaba tayinlerde torpil mi dönüyor endişesi yaratmış ve daha sonra MEB yazılı bir açıklama yaparak tayinleri ileriki bir tarihe ertelemiştir. Akıllara bu sorunlar önceden düşünülemez miydi sorusu takılıyor?

Eş durumu sıkıntıları bununla da bitmemektedir. 1,5 yıl görev süresi biten öğretmenler, tayin isteme dönemi geldiğinde çeşitli sıkıntılarla karşılaşmaktadır. Bunlardan ilki eş durumu tayinlerine okulların tümü yansımamaktadır. İl içinde sıradaki okullar ve bazı boş okullar sebepsiz bir şekilde özür grubu atamalarına yansıtılmamaktadır. Hatta kendisine hiç okul açılmadığı için tayin isteyemeyip mağdur olan birçok öğretmen vardır. Bu bakımdan MEB özür grubu tayinlerinde daha fazla okul açmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber