İşkenceye uğrayan bebek yuvada, sanıklar dışarıda!

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Aralık 2007 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA'da, birlikte yaşadığı 17 yaşındaki B.T.'nin 13 aylık bebeği Emir Deniz T.'ye işkence yaptığı öne sürülen 30 yaşındakti Ayhan Arısoy ile arkadaşı 34 yaşındaki Tahir Avcı'nın yargılanmasına başlandı. Haklarında 16 yıla kadar hapis cezası istenen sanıklar, çıktıkları ilk duruşmada birbirlerini suçladılar. Dövülen bebeğin babasının şikayetçi olduğu sanıklar, mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.

Bursa'nın Merkez Yıldırım İlçesi Zümrütevler Mahallesi'nde geçen Ekim ayında meydana gelen olayda, B.T. adlı kadın ile yaşayan Ayhan Arısoy, sevgilisinin Adem T.'den dünyaya getirdiği 13 aylık bebeğini otomobile alarak arkadaşı Tahir Avcı ile alkol almaya gitmişti. Bebeği otomobile kapatıp, gazinoya giden Ayhan Arısoy ile Tahir Avcı, uyanıp ağlayan bebeğin sesini duyan vatandaşların haber vermesi sonucu geldikleri araçta, iddiaya göre Emir Deniz T. adlı bebeği döverek kolunu kırıp, yüzünden yaralayıp, vücudunda ise sigara söndürmüşlerdi. Arısoy ve Avcı, daha sonra olaya kaza süsü vermek için kullandıkları otomobil ile park halindeki bir araca çarpmışlardı.

Olay, annesiyle birlikte hastaneye kaldırılan Emir Deniz T.'yi muayene eden doktorların polise haber vermesi sonucu ortaya çıkmıştı. Ekipler tarafından gözaltına alınan B.T. birlikte yaşadığı Ayhan Arısoy ile Tahir Avcı sorgulanmalarının ardından adliyeye çıkartılmışlardı. B.T. savcılık tarafından serbest bırakılırken, nöbetçi mahkemeye sevk edilen Ayhan Arısoy ile Tahir Avcı tutuklanarak, cezaevine konmuşlardı. Hastanede tedavisi tamamlanan Emir Deniz T. ise devlet tarafından koruma altına alınması için Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Sırameşeler Çocuk Yuvası'na teslim edilmişti.

Savcılık soruşturmasının ardından, ?Küçük yaştaki çocuğa işkence yapmak' suçundan, tutuklu sanıklar hakkında Bursa 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde, yaşı küçük olan anne B.T. hakkında ise çocuk mahkemesinde 16 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Tutuklu sanıkların yargılanmasına başlandı. Sanıklar çıktıkları ilk duruşmada birbirlerini suçladılar. Mahkemede hazır bulunan Emir Deniz T.'nin babası Adem T., çocuğunu tanınmayacak hale getiren kişilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istediler.

Mahkeme heyeti duruşmayı ertelerken, tutuklu sanıkların tahliyesine karar verdi.

Öte yandan aynı davada hakkında çocuk mahkemesinde dava açılan B.T.'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

BABASI ANNESİNİ GÖZLERİ ÖNÜNDE ÖLDÜRMÜŞTÜ

Kendisini döven eşi Adem T.'nin yanından ayrıldıktan sonra, eşinin cezaevinde tanıştığı Ayhan Arısoy'un yanına bebeği ile yerleşen ve daha sonra çocuğu Ayhan Arısoy ve Tahir Avcı tarafından dövülen B.T.'nin yaşamı tam bir dram. Babasının annesini öldürdüğü o gün 14 yaşında olduğunu, şu anda ise 17 yaşında bebeğine işkence yapılan bir anne konumunda bulunduğunu söyleyen B.T., savcılıkta verdiği ifadede hayatını kendi ağzından şu cümlelerle anlatmıştı:

?Ailemizde sürekli kavga oluyordu. Bu beni ve iki kardeşimi olumsuz yönde etkiliyordu. Üç yıl önce annem beni ve kardeşlerimi alarak, anneannemin evine yerleşti. Bir süre sonra barışmaya gelen babam, annemi ikna edemeyince gözlerimizin önünde annemi 14 yerinden bıçakladı. O günü hala unutamıyorum. Geceleri rüyalarıma giriyor. Annesi mezarda, babası cezaevinde olan bir çocuk olarak küçük yaşta Adem ile evlendim. Bu evlilik benim için hayal kırıklığıydı. Dünyaya gelen bebeğime, evlerine sığındığım insanların işkence yapması karşısında sessiz kalan çocuk bir anneyim. Hayatım genç kızlara ve aileler örnek olsun.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber