Cezaevinden izinli çıkarak karısını öldüren hükümlü tutuklandı

Antalya'nın Alanya ilçesinde, cezaevinden izinli çıktıktan sonra boşanma aşamasındaki eşini öldürüp bir kişiyi de yaralayan koca tutuklandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2021 16:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Cezaevinden izinli çıkarak karısını öldüren hükümlü tutuklandı

Antalya'nın Alanya ilçesi Oba Mahallesi'nde 21 Mart'ta takip ettiği eşi Rabia D'yi (34) silahlı saldırı sonucu öldürüp, yanındaki H.B'yi yaralayan Besat D'nin (52) emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen Besat D, adliyeye sevk edildi. Besat D'nin, bu sırada, kendisine destek veren bir arkadaşına "Bu memlekette kimseyi gezdirmem, sen rahat ol." yanıtını verdiği duyuldu. Besat D, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince kasten öldürme suçundan tutuklandı.

Besat D, emniyetteki ilk ifadesinde, yaklaşık 4 yıldır cezaevinde olduğunu, bu sürede eşinin uyuşturucu kullandığını öğrendiğini öne sürdü.

Akraba ziyaretinde tartıştığı eşinin jandarmaya gittiğini belirten Besat D, jandarma merkezinin önüne gittiğinde eşini uyuşturucuya alıştırdığını düşündüğü H.B. ile motosiklete binerken gördüğünü ve H.B'nin kendisine sırıtarak baktığını savundu.

Bunun üzerine sinirlenerek arkadan aracıyla takip ettiğini anlatan Besat D, ifadesinde şunları kaydetti:

"Benzinliğin önüne geldiğinde araçtaki silahı alarak H.B'ye doğru ateş ettim. Motosikletten ikisinin de düştüğünü gördüm. H.B. kaçmaya başladı. Araçtan inerek H.B'nin arkasından gittim. Bu sırada Rabia, elimdeki tabancaya sarıldı ve gitmeme engel oldu. O sırada yaşanan arbedede silah birkaç el ateş aldı. Rabia yere düştü. Tekrar H.B'nin peşinden gittim. Birkaç el daha ateş ettim. Daha sonra aracıma binerek olay yerinden ayrıldım. Amacım eşimi vurmak değildi. H.B'nin eşimden uzak durmasını sağlamak için onu vurmak istedim ama öldürmek istemedim."

Bu arada, hayatını kaybeden Rabia D'nin Antalya Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemleri tamamlandı. Ailesi tarafından teslim alınan Rabia D'nin cenazesi, Alanya ilçesi Kestel Hanönü Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Öte yandan, olayla ilgili güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde, Besat D'nin elindeki silahla, motosikleti kullanan H.B'yi kovalaması ve ateş etmesi yer alıyor.

Alanya'daki cezaevinden izinli çıkan hükümlü Besat D, Oba Mahallesi Eski Gazipaşa Caddesi'nde motosikletli H.B. ile yanındaki Rabia D'yi silahla yaraladıktan sonra kaçmıştı. Ağır yaralanan Rabia D. kaldırıldığı hastanede kurtarılamamıştı. Kaçan şüpheli, polis ekiplerinin Alaiye Caddesi'ndeki eve düzenlediği operasyonla yakalanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber