Başbakanlık'tan sert çıkış

Haber Giriş : 09 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'li Kart'ın verdiği soru önergesine Başbakanlık'tan verilen yanıt sert oldu. İleri sürülen iddiaların tamamı 'gerçek dışı' olduğu belirtilen açıklamada, 'İftirayı atanlar hakkında tazminat davası açıldı' denildi.

Başbakanlık'tan, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın bugün bazı gazetelerde yer alan TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesi konusundaki haberlere ilişkin yapılan açıklamada, ''Sayın Kart'ın verdiği öne sürülen soru önergesinde 'duyum' olarak zikredilen hususların tamamı gerçek dışıdır, yalandır'' denildi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nin açıklamasında, bugünkü bazı gazetelerde Kart'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik olarak TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdiğine dair haberler yer aldığı bildirildi. ''Sayın Kart'ın verdiği öne sürülen soru önergesinde 'duyum' olarak zikredilen hususların tamamı gerçek dışıdır, yalandır'' denilen açıklamada, şu hususlar kaydedildi:

''Sayın Başbakan'ın Alaattin Çakıcı ile hiçbir surette görüşmesi olmamıştır. Sayın Kart'ın soru önergesinin içeriği, gerçekle hiçbir ilgisi olmayan kuru bir iddiadan, iftiradan ibarettir. Söz konusu soru önergesiyle ilgili olarak gerekli işlemler başlatılmış olup, gerçekle uzaktan yakından ilgisi olamayan bu çirkin yalanı ortaya atanlar ve basın yoluyla yayanlar hakkında tazminat davaları açılması için gerekli başvurular yapılmıştır.

Gazetecilik; sahibi kim olursa olsun, ortaya atılan herhangi bir iddiayı araştırmadan, iddiada zikredilen muhatapların görüşlerine başvurmadan yayınlamak değildir. Sayın Kart'ın iddialarının gerçekliğini araştırmadan, Sayın Başbakan'a bu iddiayla ilgili ne düşündüğünü, cevabının ne olduğunu sormadan, kamuoyunda yanlış algılamaya yol açacak şekilde aşlıklandırarak yayınlayan gazeteler etik dışı bir tavır sergilemişler, masa başı gazeteciliğinin tipik örneğini oluşturmuşlardır''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber