'Sigarasız Bayram' kampanyası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2007 21:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tütünsüz Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Recep Akdur, bayramda konuklara sigara ikram edilmemesi gerektiğini belirterek, "Bayramda sigara ikram edilmesi, çocukların bunu şeker, çikolata gibi basitçe alınacak bir gıda olarak algılamalarına neden oluyor" dedi.

Akdur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tütünsüz Yaşam Derneği olarak "Sigarasız Kurban Bayramı" sloganıyla bir kampanya başlattıklarını kaydederek, vatandaşlara bu kampanyaya katılmaları çağrısı yaptı.

Bayramda hem sigara içenlerin hem de içmeyenlerin daha duyarlı davranması gerektiğini ifade eden Akdur, bayramlarda kalabalık gruplar halinde bir araya gelindiği için tiryakilerin özellikle çocukları daha fazla zehirlediklerini söyledi.

Bayram ziyaretlerinde konuklara sigara ikram edilmemesi gereğini vurgulayan Akdur, "Bayramda ziyarete gelen misafirlere şeker ve çikolatayla birlikte sigara ikram edilmesi, çocukların bunu hem misafire ikram edilecek değerde bir şey hem de şeker, çikolata gibi basitçe alınacak bir gıda olarak algılamalarına neden oluyor" diye konuştu.

Kendileri sigara kullanmadıkları halde misafirlerine ikram etmek üzere masa ve sehpaların üzerine çeşit çeşit sigara paketleri koyan anne ve babaların "yanlış davrandığını" anlatan Akdur, "Bu aileler çocuklarını sigara içmeye teşvik ettiklerinin farkında bile değil. Anne babalar, bayramda hem misafirlerine sigara ikram etmemeli hem de misafirlerini ziyaretleri sırasında sigara içmemeleri konusunda uyarmalıdırlar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber