Öğrencinin kulağını çekip yırtan müdüre soruşturma

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Aralık 2007 19:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'ne bağlı Bekteş Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Yavuz hakkında, yapılan testte başarısız olan 3'üncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Halil Tetik'in kulağını çekip yırttığı gerekçesiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce soruşturma açıldı. Öğrencinin yırtılan sol kulağına 7 dikiş atıldı, aile Müdür Yavuz'dan şikayetçi oldu.

Sandıklı'ya bağlı Bekteş Köyü'ndeki olay, 11 Aralık'ta meydana geldi. Bekteş Köyü İlköğretim Okulu 3/A sınıfında, öğretmenin 2 gün izinli olması nedeniyle boş geçen derse giren Okul Müdürü Mustafa Yavuz, öğrencilere tüm konuların içinde bulunduğu 20 soruluk test verdi. Belirlenen süre içerisinde teste verilen yanıtları inceleyen Müdür Yavuz, iddiaya göre, öğrenci Halil Tetik'in 20 sorudan sadece 1'ine doğru yanıt verebildiğini görünce öfkelendi. Halil'i azarlıyan Müdür Yavuz, daha sonra da sertçe kulağını çekti. Ardından, kulağının kanadığını gören Müdür Yavuz, Halil'i öğretmenler odasına götürüp pamuklu tentürdiyotla kanamayı durdurdu. Öğrenci Halil Tetik'in, okul çıkışı kulağındaki kanama yeniden başlayınca olayın vehameti anlaşıldı. Tetik, köydeki ortaöğretim öğrencilerini ilçe merkezindeki okullara ulaştıran minibüs şoförü Şenel Tekin tarafından Sandıklı Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Sol kulağının ciddi şekilde yırtıldığı tespit edilen Halil, hemen ameliyata alındı. Yaklaşık 1 saat süren operasyonun ardından Halil'in kulağının üst tarafına 7 dikiş atıldı.

Olayı haber alan Müdür Mustafa Yavuz da kısa süre sonra otomobiliyle hastaneye gelip bilgi aldı. Babası yurtdışında çalışan öğrencinin durumu, daha sonra 33 yaşındaki annesi Necla Tetik'e de bildirildi. Birkaç saat sonra taburcu olan Halil, minibüsle köyüne getirilip annesine teslim edildi.

4 çocuk annesi Necla Tetik, Müdür Yavuz hakkında Sandıklı Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Konu, Sandıklı Kaymakamlığı'na da bildirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımısı Ufuk Taşbaş ise Müdür Yavuz hakkında idari soruşturma başlatıldığını açıkladı. 10 yıldır Bekteş İlköğretim Okulu'nda görev yapan Müdür Mustafa Yavuz'un evli ve 1 çocuk babası olduğu kaydedildi. Yavuz, suçlamaları reddetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber