Öğretmenler Kızılay'da kurban için ?tavuk pazarı? kurdu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2007 20:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) üyesi öğretmenler, memura verilen zam oranını protesto etmek için, Ankara Kızılay'da kurbanlık tavuk pazarı kurdu. 'Rantiyeciye dana, memura tavuk' yazılı pankartları açan eylemci grup, birbirlerine taksitle kurbanlık tavuk sattı.

BES üyesi yaklaşık 15 kişilik bir grup, sabah 09:30 sularında memura verilen zammı ve Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası yasa tasarısını protesto etmek üzere eylem düzenledi. Eylemde konuşma yapan BES Başkanı Gürkan Avcı, öğretmenlerin ek ders ücretlerinde yapılan kesintileri protesto etmek üzere 18 Aralık Salı günü yapılacak olan sevk alarak iş bırakma eylemini desteklediklerini açıkladı.

Kurban bayramına bir hafta kalmasına rağmen, memurun kurban alamadığını belirten Avcı, "Bize, bayram coşkusunu ve sevincini yaşatmayan, ailelerimize ve çocuklarımıza karşı bizi mahcup duruma düşüren hükümeti kınıyorum" dedi. Avcı'nın konuşmasının ardından, temsili olarak tavuk pazarı açıldı. Eyleme katılanlar, bu pazarda öğretmen arkadaşlarına kurbanlık tavuklar sattı. Satış esnasında peşin para verilmezken, kredi kartına taksitlendirme yapıldı. Bazı eylemciler, kredi kartlarının limiti aştığını belirterek, taksitle bile tavukları alamayacaklarını söyledi. Tavukların bir kısmı elinde kalan sendika üyesi, "memur, tavuk bile alamıyor" değerlendirmesinde bulundu. Eylem, olaysız şekilde sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber