İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bilecik Belediye Başkanı: Öğretmen ve polisleri hedef almadım

Bilecik Belediyesi tarafından asılan İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin afişlerdeki ifadeler hakkında Belediye Başkanı Semih Şahin açıklamalarda bulundu. Şahin, öğretmen ve polisleri hedef almadığını açıkladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Mart 2021 17:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bilecik'teki billboardların yapılan suç duyurusu sonucu kaldırıldığını ve Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin ve ilgililer hakkında soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Tepkilerin odağındaki Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin de soruşturma açılmasını değerlendirdi.

"ŞİDDET UYGULAYANA KARŞIYIM"
Şahin, "Zaten metnin tamamını okursanız, 'şiddet her nereden ve kimden geliyorsa bu şiddete karşıyız' diyor. 'Öğretmen, polis töhmet altında kalıyor. O zaman bütün evli erkekler de töhmet altında kalıyor. Metni okursanız, töhmet diye bir şey yok. Şiddet uygulayana karşıyım, her nereden ve kimden geliyorsa hala da karşıyım. İstanbul Sözleşmesi, 600 vekilimizin onayı ve oybirliği ile geçmiş bir sözleşmedir ve uluslararası niteliği olan sözleşmedir." dedi.

"BEN EMEKLİ ÖĞRETMENİM"
Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: "Özellikle, 'öğretmen' diyebilir miyim, ben de emekli öğretmenim, annem babam da öğretmen. Mümkün mü böyle bir şeyin olması? Metinden cımbızla iki sözcüğü çekerseniz öyle sonuç çıkar. Metnin tamamını okuyun, şiddet neden, kimden geliyorsa karşıyım."

BAKAN SOYLU SORUŞTURMA BAŞLATILDIĞINI DUYURMUŞTU

Bakan Soylu, sosyal medyadan Bilecik Belediye Başkanı'nın 'İstanbul Sözleşmesi' hakkında bilbord reklamı için soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sosyal medyadan paylaşımı:

Toplumumuzun tüm kesimlerine hakaret içeren, Öğretmenlerimizi ve Polisimizi zan altında bırakan Bilecik'teki bilboardlar yaptığımız suç duyurusu sonucu güvenlik güçlerimizce derhal kaldırılmıştır

Bilecik Bel. Başkanı ve ilgililer hakkında Bakanlığımızca soruşturma başlatılmıştır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber