20 ilde yoğun kar yağışı var... Kalınlık 40 cm'yi bulacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava tahminlerini yayımladı. Kar yağışı İstanbul'u terk ederken bir çok il için ise yoğun kar yağışı uyarısı geldi. Uyarıda kar kalınlığının 20-40 cm arasında olabileceği belirtildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Mart 2021 08:55, Son Güncelleme : 26 Mart 2021 09:16
20 ilde yoğun kar yağışı var... Kalınlık 40 cm'yi bulacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, doğu kesimlerde görülmesi beklenen kar yağışının Erzincan, Erzurum, Ağrı, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak'ın doğusu, Van'ın Erciş, Muradiye ve Çaldıran ilçeleri ile Elazığ, Diyarbakır, Batman ve Siirt illerinin yüksek kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun (8-20 cm, yükseklerinde 20-40 cm) olması bekleniyor.

Kar yağışlarının Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç ve yüksek kesimleri ile Artvin, Gümüşhane ve Bayburt illerinde kuvvetli ve yer yer yoğun (10-30 cm) olması öngörülüyor. Kuvvetli kar yağışlarının cumartesi öğle saatlerinde bölgenin batı kesimlerinde, akşam saatlerinde ise doğu kesimlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli, tedbirli olunması gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber