Kadınların tercihi alışveriş erkeklerin tercihi tasarruf

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2007 11:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cinsiyetlere göre yapılan harcama alışkanlıkları araştırması sonuçlarına göre kadınlar harcamayı, erkekler tasarrufu seviyor

Türkiye'deki harcama alışkanlıklarında kadınların tercihinin alışveriş, erkeklerinkinin ise tasarruf olduğu belirlendi. MasterCard tarafından altı ayda bir düzenlenen ve Türkiye'nin kentsel nüfusunu temsil eden 11 il merkezinde 1000 kişi üzerinde yapılan MasterIndex Araştırmasının sonuçlarına ilişkin yapılan açıklamada, kadın ve erkekler arasındaki harcama alışkanlıklarının ortaya konduğu belirtildi.

BORÇTAN ÖNCE EV-ARABA

Açıklamada, MasterIndex Araştırması'nda sorulan "Elinize fazladan 40 bin YTL geçse nasıl değerlendirirsiniz?" sorusunun yanıtının, hem kadında hem erkekte öncelikli olarak ev ve otomobil almak olduğu kaydedildi. Kadınların üçüncü öncelikli tercihlerini alışveriş, erkeklerinse tasarruf yapmaktan yana kullandığı ifade edildi. MasterCard tarafından altı ayda bir Türk halkının kart kullanım alışkanlıklarını ve kartlı ödeme sistemlerinden beklentilerini değerlendirmek amacı ile gerçekleştirilen MasterIndex Araştırması'nın Kasım 2007 sonuçlarına göre, genel ortalamada Türk halkı, ellerine geçen fazladan 40 bin YTL'yi öncelikli olarak ev (yüzde 38), otomobil (yüzde 29) almak ve borçlarını ödemek (yüzde 16) için kullanacağını söylüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber