Okumak için çıktığı köye bakan olarak geri döndü

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 17 Aralık 2007 07:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hazine'den sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, okumak için ayrıldığı Batman'ın Gercüş İlçesi'ne bağlı Arıca Köyü'ne bakan olarak döndü.

Eşi Annalisa ile birlikte doğduğu köyüne gelen Şimşek, burada ilkokul, park ve taziye evi açılışlarını gerçekleştirdi. Eşi ziyaret sırasında duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı.

Ağabeyleri ile birlikte altı ahır üzerinde ise yazları uyudukları evde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şimşek, buraya ilişkin hatıralarını anlattı.

Bu noktalara gelmesinin iyi niyetli çalışılmasına dayandığını aktaran Şimşek, insanların çalışması ve ülkelerini sevmesi halinde bir yerlere geleceğini, kendisinin de bunun en somut örneklerinden biri olduğunu söyledi. Bu noktaları kendisininde hayal etmediğini anlatan Şimşek, ?Başarı hikayesi ortada. Ancak ben geldiğim yeri çok iyi biliyorum. Ayaklarım yerde. Geçmişim bana mütevazılık ve olgunluk kazandırdı, ihtiraslı değilim? dedi. Çocukluk hayallerine ilişkin anılarını da aktaran Şimşek, şunları anlattı; ? En büyük hayalim, top oynarken plastik toplar vardı. Bu toplar patlayınca küçülür ve daha uzun süre dayanırdı. Futbol topum ve kramponum olsun isterdim.?

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ

Devlet Bakanı Şimşek, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması gerektiğini belirterek kız çocuklarınında okuması gerektiğine dikkat çekti. Şimşek babasıyla bir diyaloğunu da anlattı. Babasından İngiltere'de eğitimini tamamlamak için izin istediğini anlatan Şimşek, ?Babama ilim öğreneceğimi söyledim. Master yapmaya gideceğimi söyleseydim kabul etmezdi. Babam ?oğlum sen zaten profesör olmuşsun. Ne işin var gavur memleketlerinde. Burada kal memleketine hizmet et' dedi. Bugün bakan olarak vatan ve milletine hizmet ederek babasına verdiği sözü yerine getirdiğini dile getirdi.

Özal elektrik, AKP su ve yol getirdi

Bakan Şimşek, ?Özal elektrik getirdi, siz köyünüz için ne yaptınız?? sorusunu şöyle yanıtladı: ?Özal'ın getirdiği elektirik altında ders çalıştı çocuklar. Biz topyekûn bir kalkınma ve iş getiriyoruz. AKP döneminde de köye su ve yol geldi.? Dış basında yer alan ?Şakira hayranı' yönünde haberler çıkan Şimşek, ?Klasik müzik, new age, smooth jazz ve Türk Sanat Müziği dinliyorum. Tory Almos hayranıyım. Şakira'yı da dinlerim? dedi.

İkinci süper vali Batman'dan çıktı

Batman Valisi Recep Kızılcık'ta yabancı yatırımcıları iline çekmek için çalışıyor. Kızılcık'ın verdiği bilgiye göre Batman'a sadece iki tane doğrudan yabancı yatırımcı geldi. Kızılcık ?1 Mayıs'ta yabancılarla alçıpan üreten bir fabrikamız üretime başladı. Danimarka'dan 10 milyon euroluk yatırımla gelen yatırımcımızın bir Türk ortağı var? dedi. Kızılcık yine alçıpan üretimi için bir başka Danimarkalı yatırımcının daha 10 milyon euroluk yatırım yapma kararı aldığını belirtti. Batman'a ayrıca işkadını Aynur Bektaş ve işadamı Nihat Özdemir de yatırım için söz verdiler.

HEDEF İNTİHARLARI ÖNLEMEK

Batman Valisi Kızlcık ekonomik, sosyal ve eğitim-kültür alanında ilin gelişimini sağlayacak bir starteji izlediklerini vurgulayarak ili kalkındırarak intihar oranlarını azaltmayı hedeflediklerini anlattı. Kızılcık, Batman Havaalanı'nda Airport Cafe'nin işletimini 4 pırıl pırıl genç kıza verdiklerini belirterek ?Bu kafede satılan ürünler yoksul aileler tarafından üretilen ürünler. Köyden kente göç eden 500 bayana ayda 50 lira ve iş garantili eğitim veriyoruz. Bu 500 kişi Hey Tekstil'de çalışacak. Ayrıca eğitilerek haklarını öğreniyorlar? diye konuştu.

Eşinin köyüne daha önce de geldi

Annalİsa Şimşek, eşinin yaşadığı yerleri görmek için 2000 yılında köye gelip haftalarca kalmış. Eşinin çocuklukta yaptığı gibi Şimşekler'in tek odalı evlerinin damında uyumuş. Şimşek, geçmişi anarken zaman zaman duygulu anlar da yaşadı. Örneğin babası ?Londra'ya gitme ne işin var gavur memleketlerde. Kal buralara faydalı olursun? demiş. Şimşek en çok, ?köyüne ve ülkesine hizmet ettiği noktada, babasının bunu görme şansının olmadığına' üzüldüğünü söyledi. Şimşek'in yeğenlerinden Selma el sanatları öğretmeni, Ayşe, Saliha, Fatma, Behiye ise ev kadını.

N.Sefer YÜKSEL/BATMAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber