Yazıcıoğlu'ndan Say'a tepki: Bu milletten ne kötülük gördün?

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2007 08:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, bir Alman gazetesine verdiği demeçte, "Türkiye'de azınlığa düştük. Kızımla birlikte İsviçre'ye yerleşebilirim." sözlerini sarf eden ünlü piyanist Fazıl Say'a tepki gösterdi.

Say'ın, toplumun sanatıyla bağrına bastığı bir kişi olduğunu belirten Yazıcıoğlu, ''Bu milletten ne kötülük gördün, bu vatandan ne kötülük gördün? Kaçacakmış, gidecekmiş. Def ol git.'' dedi.


Erkan Mumcu: Devlet imkânları ile ideolojik kavga vermesine itiraz ettim

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, piyanist Fazıl Say'ın kendisini kastederek "Metin Altıok Ağıdı" adlı oratoryom AK Parti'nin kültür bakanı tarafından sansürlendi." yönündeki suçlamalarına cevap verdi.

Yazılı bir açıklama yapan Mumcu, etkinlikle ilgili tek girişiminin konser esnasında gösterilmesi tasarlanan sinevizyon görüntülerinden dolayı sanatçıların rahatsızlıklarını kendisine bildirmeleri üzerine, konuyu İstanbul Kültür Sanat Vakfı Başkanı Şakir Eczacıbaşı'na iletmek olduğunu bildirdi.

Sanatsal niteliğiyle değil, propaganda niteliğiyle öne çıkan sinevizyon gösterisiyle ilgili tutumunda haklı olduğunu belirten Mumcu, şunları kaydetti: "Fazıl Say'ın sanatçı kimliğinin arkasına saklanarak şahsımla ilgili olarak kamuoyuna gerçeklerle bağdaşmayan açıklamalar yapmasını üzüntüyle izliyorum. Toplumsal barış için bu projenin altına girdim. Rahatsızlık yaratabilme ihtimaline rağmen bakanlığın bütün olanaklarını sundum. Koroyu verdim, CD'yi destekledim. Projede olmayan film son anda dayatmayla ve acıları yeniden canlandıracak şekilde gündeme getirilince itiraz ettim. Say'ın, devletin imkanları ile icra ettiği sanatının ürünleri ile kişisel ideolojik kavgasını vermemesi gerekirdi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber