17 Aralık 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 17 Aralık 2007 08:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KUZEY IRAK OPERASYONUNUN YANKILARI

-Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dün sabaha karşı Irak'ın kuzeyindeki PKK unsurlarına yönelik gerçekleştirdiği hava ve kara operasyonunun yankıları sürüyor.

-MEVLANA LİDERLERİ BULUŞTURUYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Mevlana için Konya'da düzenlenecek "Şeb-i Aruz" törenlerine katılacak. Törende, Gül, Erdoğan ve Baykal'ın birer konuşma yapması bekleniyor. (20.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KONYA TEMASLARI

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya temasları çerçevesinde yeni Adliye binası başta olmak üzere bir dizi açılış gerçekleştirecek.

-TRT'DEN EUROVİSİON HAKKINDA BASIN TOPLANTISI

-TRT yetkilileri, 2008 yılında Sırbistan'ın Belgrad kentinde yapılacak 53'ncü Eurovision Şarkı Yarışmasına ilişkin Çırağan Palace Kempinski Otel'de bir basın toplantısı düzenleyecek. (12.30)

-CHP'Lİ ÖYMEN: ?TÜRKİYE DIŞARDAN İSLAM DEVLETİ GİBİ ALGILANIYOR?

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Türkiye'nin yurtdışındaki siyasi ve akademik çevreler tarafından bir ?İslam devleti? olarak algılandığını söyledi. Türkiye'nin AKP iktidarı döneminde İslamlaşma faaliyetlerine hız verildiğini öne süren Öymen, ?Yurtdışındaki siyasi çevreler, akademik çevreler giderek Türkiye'nin bir İslam devletine doğru ilerlemesinden kaygı duyduklarını şimdi daha fazla ifade etmeye başladılar? dedi.

-AKP'Lİ ÇAMUROĞLU: ?MADIMAK MÜZE OLMAMALI?

-AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, Sivas katliamının yaşandığı Madımak Oteli'nin müze yapılmaması gerektiğini savundu. Çamuroğlu, ?Biz Türkiye olarak o olayın muhasebesini henüz çıkarmış değiliz? diye konuştu.

-VETERİNER HALK SAĞLIĞI DERNEĞİ: "KURBANI 'ACISIZ' METOTLA KESİN"

-Veteriner Halk Sağlığı Derneği, kurbanlık hayvanların hatalı kesiminin, 200 ile 260 milyon YTL'lik ekonomik kayba neden olduğunu belirterek, kurbanlık hayvanların "acısız metot" adı verilen yöntemle kesilmesine dikkat çekti.

-15 İLİN BÜTÇESİ FAZLA 66'SININ AÇIK VERİYOR

-Yılın ilk on bir ayında 15 il bütçeden yapılan harcamanın çok üzerinde gelir aktararak 105.7 milyar YTL'lik ?fazla? yaratırken, sağladığı gelir bütçeden kendine yapılan harcamayı bile karşılamayan 66 il ise 17.2 milyar YTL bütçe açığı üretti. En çok bütçe fazlası veren il 58.2 milyarla İstanbul, en fazla bütçe açığı yaratan il ise 1.3 milyarla Diyarbakır oldu.

-DANIŞTAY, ?MÜFETTİŞLERE İHBAR İKRAMİYESİ ÖDENMEZ'

-Danıştay 3. Dairesi, başmüfettişin tesbit ettiği usulsüzlükleri, ilgili makamlara bildirmesinin görevinin gereği olduğuna ve başmüfettişe ihbar ikramiyesi ödenmemesinde hukuka aykırı bir durum olmadığına karar verdi.

-İŞSİZLİK ORANI AÇIKLANACAK

-TÜİK, Ağustos-Eylül-Ekim dönemine ilişkin Hanehalkı İşgücü Araştırması ile Eylül ayı işsizlik oranı, işsizlerin sayısı ve iş gücüne ilişkin diğer verileri açıklıyor. (Saat:10.00)

-İMALAT SANAYİİ KAPASİTE KULLANIMI AÇIKLANIYOR

-TÜİK, imalat sanayiinde Kasım ayı kapasite kullanım oranı ile tam kapasiteye ulaşamama nedenlerine ilişkin anket sonuçlarını açıklayacak. (Saat:10.00)

-ESKİ CARLTON OTELİ ARSASI YENİDEN SATIŞTA

-Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Toprak Grubu'na ait eski Carlton Oteli arsasını, TMSF Binası'nda yer alan Konferans Salonu'nda satışa çıkaracak. 4 parselinin birlikte satılacağı arsanın muhammen bedeli, 60 milyon YTL olarak belirlendi. (10.00)

-MAKEDONYA BAŞBAKANI, DEİK'İN KONUĞU

-Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)/Türk-Makedon İş Konseyi, Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski ve Makedonya Yatırım Timi'nin Türkiye'yi ziyareti vesilesi ile İstanbul Ceylan Intercontinental Oteli'nde bir toplantı düzenliyor. (10.00)

-AVEA VE TOG'DAN "HAYATIMIN FİKRİ" PROJESİ

Avea ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) işbirliği ile genç girişimcileri desteklemek amacıyla hayata geçirilen ?Hayatımın Fikri? projesinin gelecek dönem hedeflerine ilişkin olarak, Geriye Lokantası7nda bir basın toplantısı düzenlenecek. Toplantıya, Avea CEO'su Cüneyt Türktan ve TOG Başkanı İbrahim Betil'in yanı sıra geçtiğimiz yıl fon almaya hak kazanan gençler da katılacak. (10.00)

ANKA

1- Mevlana'nın 734. Vuslat Yıl Dönümü...

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Konya Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen Şeb-i Arus törenlerine katılacaklar.

2- Cumhurbaşkanı Gül'e, Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Fatios-John Xydas Çankaya Köşkü'nde güven mektubunu sunacak.

- Gül, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

3- Başbakan Erdoğan, Konya'da yeni adliye binasının açılışını gerçekleştirecek.

- Erdoğan, Konya Büyükşehir Belediyesi Köprülü Kavşağı ile Selçuklu Belediyesi tarafından yaptırılan spor salonunun açılışlarını da yapacak.

4- Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Paris'te Filistin Bağışçılar Konferansı'na katılacak.

5- Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni başkanlığındaki IMF heyeti, 7. gözden geçirme çalışmaları kapsamında Ankara'da temaslarına başlayacak.

6- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), işsizlik oranı ve istihdam rakamlarının yer aldığı, 2007 Eylül dönemi iş gücü verilerini açıklayacak.

- TÜİK, Ankara'da, iş gücü, istihdam ve işsizlik istatistikleri konusunda basın mensuplarını bilgilendirme semineri düzenleyecek.

7- Kaçak taşıyan teknenin Bodrum açıklarında batmasıyla ilgili gelişmeler izleniyor.

8- TRT Genel Müdürlüğünce 53. Eurovision Şarkı Yarışması'na ilişkin İstanbul'da basın toplantısı yapılacak.

9- DP Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Turan'ın cenazesi, Kocatepe Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

10- Opera sanatçısı Saadet İkesus Altan'ın cenazesi, Atatürk Kültür Merkezi ve Teşvikiye Camisi'nde öğle vakti düzenlenecek törenlerin ardından İstanbul'da toprağa verilecek.

11- Lübnan'da meclisin, daha önce 8 kez ertelenen cumhurbaşkanlığı seçimi için toplanması bekleniyor.

12- Kamu İhale Kanunu değişiyor.

- İlgili kuruluşların görüşüne sunulan yasa taslağına göre, Kamu İhale Kurumu, aşırı düşük tekliflerin tespit ve değerlendirilmesinde yeni kriterler belirleyecek.

- Ekonomik açıdan en avantajlı teklifin tespitinde fiyat dışındaki unsurlar da dikkate alınabilecek.

13- Özelleştirme gelirleri...

- Özelleştirme uygulamalarından bu yıl 4 milyar 233,4 milyon dolar gelir sağlandı.

- Satış ve devir onayında olan 7 projenin toplam 3 milyar 520,8 milyon dolar bedelli özelleştirmesi ise imza aşamasında bulunuyor.

14- İl olmak hepsine "deva" olmadı...

- Iğdır il olduktan sonra nüfusu yüzde 18 artarken, Bartın, Karabük ve Ardahan'da göç arttı.

15- TFF Birinci Lig'de sezonun ilk yarısının son maçı Kayseri'de, Kayseri Erciyesspor ile Sakaryaspor arasında yapılacak.

AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber