Avea: Vodafone ile yatırıma başladık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2007 14:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Avea Üst Yöneticisi (CEO) Cüneyt Türktan, numara taşınabilirliği alanında Vodafone ile birlikte yatırıma başladıklarını bildirdi.

Türktan, Avea ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) tarafından başlatılan ''hayatımın fikri'' projesinin bu yılki çalışmalarının aktarıldığı toplantı sonrasında, gazetecilerin Avea'nın faaliyet ve hedeflerine ilişkin sorularını yanıtladı.

Avea'nın hep ''yüzde 30-35 büyürüz'' dediğini kaydeden Türktan, ''Bunları gerçekleştirdik. Abone sayısında 7,5 milyondan 9-10 milyona geldik ki, amacımız sene sonunda 10 milyonu geçmek'' diye konuştu.

Cüneyt Türktan, geçen yıl şirketin operasyonel gelirinin 170 milyon YTL olduğunu, bu yıl 300 milyon YTL'nin üzerinde operasyonel gelir elde edildiğini anlatarak, şunları kaydetti:

''Yıl olarak baktığımız zaman da, 1,7 milyar YTL ile kapatıyoruz. Geçen sene 1,2 milyar YTL gibi kapatmıştık. 1,7 milyar YTL ile baktığımız zaman da, bilişim sektöründe 6. sıradan 4. sıraya yükseliyoruz. Bu da Avea için önemli bir atlamadır. Yani başarılı bir yıl geçirdik diyebilirim.''

Türktan, 2007'de 160 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi. 2008'deki plan ve hedefleri aşağı yukarı tamamladıklarını aktaran Türktan, ''Yine yatırımlarımız devam edecek. Önümüzdeki sene artı eksi yüzde 30-35 büyüme hedefliyoruz'' dedi.

-NUMARA TAŞINABİLİRLİĞİ...-

Cüneyt Türktan, müşteri hizmetlerinde kaliteye daha fazla önem vereceklerini, müşteriye daha yakın olmaya çalışacaklarını kaydederek, şu görüşleri aktardı:

''Numara taşınabilirliği geliyor. En önemli nokta, ona hazır olmamız için müşteriye daha yakın olmamız lazım. Bu çok önemli. Numara taşınabilirliği ile ilgili iyi haberi vermek isterim; biz Vodafone ile birlikte yatırıma başladık. Telekomünikasyon Kurum nezdinde veri tabanını yapacak firmayı seçtik. Veri tabanını Telcordia/Gantek konsorsiyumu kuracak. Sistem Ağustos gibi hazır olacak, büyük ihtimalle Eylül gibi ticari hayata geçer.''

Bu konuya ilişkin yatırım miktarının ne olduğu sorusunu Türktan, ''2 firmanın paylaşacağı para 4 milyon dolar civarında. O kadar büyük değil, korkutulduğu kadar müşteriye yansıyacak büyük bir yatırım değil. Gayet basit bir altyapı yatırımı'' diye yanıtladı.

Sektördeki büyüme verileri hakkında da bilgi veren Türktan, geçen yıl sektör yüzde 19 büyürken, Avea'nın yüzde 22 büyüme gösterdiğini, pazardan daha hızlı büyüyerek gitmelerinin bir avantaj olduğunu söyledi.

Türktan, bu yılın ''müthiş bir abone kaybetme ve alma'' yılı olduğunu ifade ederek, geçmiş yıllarda abone kaybetme yüzde 15-20 civarındayken bu yıl söz konusu oranın yüzde 30'lara çıktığını, Avea'nın net abone bazında büyüme gösterdiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber