Sosyal güvenliğe yeni düzenleme

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2007 18:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Yürürlüğü 1 Haziran 2008 tarihine ertelenen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik öngören tasarıyla ilgili oluşturulan alt komisyon, sosyal taraflar ile sivil toplum kuruluşlarını dinledi, önerilerini aldı.

Tasarıyla ilgili TBMM Plan ve Bütçe Alt Komisyonu, bugün AK Parti Ankara Milletvekili Zekai Özcan başkanlığında toplandı.

TÜRK-İŞ, DİSK, HAK-İŞ, KAMU-SEN, MEMUR-SEN, KESK, TGS, TOBB yetkililerinin katıldığı toplantıda, Tüm İşçi Emeklileri Derneği, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği, Türk Tabipler Birliği, Türk Diş Hekimleri Birliği, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği ile Sağlık İşletmeleri Federasyonu temsilcileri de hazır bulundu.

Toplantıda, sosyal taraflar ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, tasarıya ilişkin görüşlerini aktardı, bazıları da tasarıda değiştirilmesini istedikleri konulara ilişkin önerilerini yazılı olarak sundu.

Alt Komisyona Başkanlık eden AK Parti Ankara Milletvekili Zekai Özcan, tarafların önerilerini aldıklarını, bunları Kurban Bayramı süresince değerlendireceklerini söyledi.

Komisyonun, tasarı üzerindeki çalışmalarına bayramdan sonra 25 Aralık Salı günü devam edeceğini ifade eden Özcan, ''İnşallah, bir terslik olmazsa, 15 Ocak 2008 tarihine kadar Meclisten geçiririz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber