DTP Genel Başkanı Demirtaş'a uçak kapısında gözaltı

Haber Giriş : 17 Aralık 2007 19:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, Türkiye'ye döndü. Askere gitmemek için sahte çürük raporu aldığı gerekçesiyle hakkında dava açılan Demirtaş, Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alındı.

Hakkında açılan soruşturmanın öncesinde, 20 Kasım'da yurtdışına giden ve uzun süre temaslarda bulunan Demirtaş, Almanya'nın Düsseldorf kentinden Ankara Esenboğa Havalimanı'na gelişinde gözaltına alındı.

Havalimanına inişinden kısa bir süre önce hakkında çıkarılan yakalama emri nedeniyle gözaltına alınan Demirtaş, ifadesinin alınması için savcı karşısına çıkarılacak.

Demirtaş'ın gözaltına alınmasının ardından açıklama yapan DTP Meclis Grup Başkanı Ahmet Türk, ?Tutuklama emri, kaçma ihtimali olanlar için çıkarılır. DTP Genel Başkanının kaçma gibi ir durumu söz konusu değil. Hukuki süreç işleyecek ve biz de takip edeceğiz? dedi.

Demirtaş ile birlikte Türkiye'ye dönen eski DEP Milletvekili Selim Sadak da, Demirtaş'ın kaçacağı şeklindeki iddiaların gerçek dışı olduğunu belirtti. Sadak, ?Bu demokrasiye de ters. Kitapevleri bombalayan insanlar serbest bırakılırken bir partinin genel başkanı çirkin bir şekilde gözaltına alınıyor? diye konuştu. Sadak, Demirtaş'ın, 6-7 sivil görevli tarafından uçakta gözaltına alındığını kaydetti. Demirtaş'ın gözaltına alındığı sırada tepkisinin sorulması üzerine Sadak, ?Hiçbir tepkisi olmadı? diye yanıt verdi.

Hakkari Bağımsız Milletvekili Hamit Geylani ise Demirtaş'ın yarın serbest bırakılacağını düşündüğünü söyledi.

Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından hakkında ?resmi belgede sahtecilik? iddiasıyla 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Demirtaş için Hava Kuvvetleri Askeri Başsavcılığı tarafından da ?askerlikten kurtulmak amacıyla hile yapmak ve bu suça yardım etmek? suçunu işlediği iddiasıyla soruşturma açılmıştı. Demirtaş, soruşturmalardan önce yurt dışına çıkmıştı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber