Numara taşınabirliği eylülde başlayacak

Haber Giriş : 18 Aralık 2007 07:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Avea CEO'su Cüneyt Türktan, Vodafone ile Avea'nın numara taşınabilirliği için Telecordia Gantelo adlı uluslararası bir yazılım firmasına 4 milyon dolarlık ortak yatırım yaptığını açıkladı.

Avea'nın sponsorluğunu üstlendiği, 'Hayatımın Fikri' adlı projenin tanıtım toplantısında konuşan Türktan, yaptıkları ortak yatırım sayesinde numara taşıma alt yapısını ağustos ayında tamamlayacaklarını, uygulamanın ise eylül ayında başlayacağını bildirdi.

Telekomünikasyon Kurumu tarafından 1 Kasım'da kararlaştırılan şebeke içi ve şebeke dışı tarife uygulamasıyla rekabetin hızlandığını ifade eden Türktan, bu uygulamayla sektörün tek şirketli sektör olmasının önüne geçildiğini vurguladı.

Türktan, bu yıl yüzde 30-35 oranında büyüdüklerini, abone sayısının 7.5 milyondan 10 milyona çıktığını söyledi.

Türktan, 2006'da 1.2 milyar YTL ciro elde ettiklerini, bu yılı ise 1.7 milyar YTL ciro ile kapatacaklarını ifade ederek, "6. sıradan dördüncü sıraya çıktık. 2007 bizim için başarılı bir yıl oldu" dedi.

Türktan, bu yıl 260 milyon dolarlık alt yapı yatırımı yaptıklarını, önümüzdeki yılda yatırımların devam edeceğini vurgulayarak, 2008 için de yüzde 30-35'lik büyüme hedeflediklerini söyledi.

Girişimcilere 400 bin YTL

Avea Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile 2 yıldır sürdürdüğü 'Hayatımın Fikri' projesiyle bu yıl 8 üniversitede 2 bin 400 gence ulaşmayı hedefliyor. Avea bu projeyle öğrencilerin iş fikirlerinin hayata geçirilmesine katkı sağlıyor. Geçen yıl bu projeye 200 bin YTL fon aktaran Avea, 1500 öğrenciye ulaştı ve projelenen 155 iş fikrinden 10'una fon aktardı.

Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin işsizlik ve istihdam problemi olduğunu belirten Cüneyt Türktan, projenin ilk yılda istihdam yaratma maliyeti olarak 2 milyon 850 bin YTL katma değer sağladığını ifade ederek, bu yıl 400 bin YTL fon ayırdıkları projeyle daha çok gencin hayalini gerçekleştireceklerini söyledi.

TOG Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Betil de, "Türkiye'nin yaş ortalaması 27. Bu projeyle hem girişimcilik özendiriliyor hem toplumsal dönüşüme ekonomik açıdan katkı sağlanıyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber