Çelik:"En büyük ayak bağı YÖK".

Haber Giriş : 09 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türk üniversite sisteminin en büyük ayak bağının YÖK olduğunu bildirdi.

"6. Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi"nin açılışında konuşan Çelik, YÖK meselesinin Türkiye'nin gündeminden kalkmadığına kaydetti.

Çelik,"Türk üniversite sisteminin en büyük ayak bağı YÖK'tür. Merkeziyetçi, 77 üniversiteye aynı gömleği giydirmeye çalışan, aynı kuralları uygulayan, aynı yapıyı dayatan bir sistem Türkiye'yi bir yere götüremez. Bunun değişmesi lazım. 'Siz değiştireceksiniz' diyeceksiniz. Biz değiştireceğiz. YÖK meselesi Türkiye'nin gündeminden kalkmış bir mesele değil. Bana soruyorlar 'Ne oldu bu iş?' diye... Ben, 'sadece nadasa kaldı' diyorum. Bu iş rafa kalkmış değil, derin dondurucuya girmiş değil. Türkiye bu problemi mutlaka aşmak durumundadır"dedi.

Hüseyin Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı'nın üniversitelerin arzulanan nitelikte öğretmenler yetiştirmediklerinden, üniversitelerin de kendilerine öğretmen olmak için gönderilen orta öğretim mezunu öğrencilerin yeterli olmadığından şikayet ettiklerini anlatarak, "Yumurta mı tavuktan, tavuk mu yumurtadan çıkar döngüsü devam edip gelmektedir" diye konuştu.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber