Üniversite mezunu ayakkabı tamircisinin kitap okuma aşkı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2007 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ardahan'da Erdal Uygur isimli ayakkabı tamircisinin kitap okuma aşkı görenleri şaşırtıyor. Ayakkabı tamirciliği yaptığı dükkanın bir kısmının kitaplarla dolduran Uygur, hem ayakkabı tamir ediyor, hem de kitap okuyor.

Kitap okurken, kendini sorgulayabilme şansı yakaladığını ifade eden Uygur, "Bazen kitap okurken kendimi dağlarda dolaşmış gibi hissediyorum. Kır çiçekleri gibi toplamış oluyorum. Doğanın kokusunu teneffüs etmiş oluyorum. En umulmaz deryalarda yüzmüş gibi oluyorum." diye konuşuyor. Kitap okuma aşkının ailesinden geldiğini kaydeden Uygur, "Benim kitaba olan sevgimde babamın büyük bir etkisi var. Ailemde kitap okumaya meyilli insanlar var. Onların da etkisi bunda büyük. Artık bende kitap okuma bir alışkanlık haline geldi. Bugüne kadar okuduğum kitap sayısını unuttum. Kitap okumaktan büyük zevk ve haz duyuyorum." diyor.

1987 yılında Açıköğretim Fakültesi İş Bölümü mezunu olan ve hiç evlenmediğini aktaran Erdal Uygur(45), "Kitap yalnızlığıma da büyük ilaç oluyor. Benim yalnızlığımı kitap gideriyor. Kitap okuduğumda bütün sıkıntılarım bitmiş oluyor. Günde ortalama 8 -10 saat kitap okuyorum. Kendimi okumakla mutlu hissediyorum. İyi bir okuyucunun aylık 4 kitap okuduğu söyleniyor. Ben aylık 6 ya da 8 kitap okuyorum. Bunun yanında gazete ve dergi de okumayı ihmal etmiyorum." ifadelerini kullanıyor.

Çocuklara kitap sevgisini kazanabilmesinin aile ile okul arasında oluşacak iyi bir diyalogdan geçebileceğine inandığını vurgulayan Uygur, "insan kitap okurken kendini sorgulayabilme şansı yakalıyor. Kendini eleştirebilme çevresini eleştirebilme kabiliyetini kazanıyor. Ayrıca başarılı olmanın en büyük şartı kitap okumaktan geçiyor." açıklamasında bulunuyor.

Günümüz dünyasında televizyon izlemenin kitap okumanın önüne geçtiğini ifade eden Uygur, "Maalesef günümüzde televizyon kitap okumanın önüne geçmiş durumda. Bu durum çok üzücü. Özellikle çocuklar artık çoğu şeyi televizyonlarda öğreniyorlar." diye konuşuyor.

Müşterileri de Erdal Uygur'la aralarındaki iletişimin çok iyi olduğunu anlatıyor. Yıllardır dükkana geldiğini ifade eden Mustafa Demirbaş, "Yıllardır bu dükkana gelir giderim. Dükkanının bir kısmında sürekli kitapları bulunur. Onun bu kitap okuma sevgisini görünce çok mutlu oluyorum." diyor.

Diğer bir müşteri Rahim Avşar ise, Uygur'u ileri görüşlü bir insan olarak tanımlıyor. Ara sıra sohbetlerini dinlemek için yanına geldiğini bildiren Avşar, "hem çok iyi bir insan, hem de çok iyi bir yorumcu. Ondan çok şey öğreniyoruz." şeklinde konuşuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber