İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bugün karantinaya alınan yerleşim yerleri

Üç ilimizde bazı yerleşim yerleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2021 14:39, Son Güncelleme : 11 Nisan 2021 14:39
Bugün karantinaya alınan yerleşim yerleri

KÜTAHYA

Kütahya'nın Aslanapa ilçesine bağlı Tokul köyünde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Aslanapa Kaymakamlığından yapılan açıklamada, köyde pozitif vakaların artış eğiliminde olduğu bildirildi.

Vaka artışının önüne geçmek için bireysel izolasyonun yeterli olmayacağı belirtilen açıklamada, "Alınan tedbirlerin, bulaşın yayılım hızının düşürülmesine olan etkisinin en üst noktaya taşınabilmesi amacıyla 10 gün süreyle Tokul köyünde karantina uygulaması başlatılmasına, istisnalar dışında karantina sınırları içinde bulunan tüm vatandaşlarımızın sokağa çıkmalarının kısıtlanmasına karar verilmiştir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, karantina bölgesindeki vatandaşların ihtiyaçlarının, Vefa Sosyal Destek ekipleri ile ilgili kurumlarca karşılanacağı kaydedildi.

Tokul köyüne giden Aslanapa Kaymakamı Özgür Pelvan, Vefa Sosyal Destek Grubu ve köyün giriş çıkışlarında önlem alan jandarma ekiplerinin çalışmalarını inceledi.

SİNOP

Sinop'un Durağan ilçesi Boyabükü köyünde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri çerçevesinde karantina uygulaması başlatıldı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, salgının kontrol altına alınıp virüsün yayılmasının önlenmesi amacıyla karantinaya alınan köyün giriş ve çıkışlarının ikinci bir duyuruya kadar kapatıldığı belirtildi.

Açıklamada, vatandaşlardan, alınan kararlara uymaları istenerek aksi davranışta bulunanlara cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

ÇANAKKALE

Biga İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Biga Kaymakamı Mustafa Can başkanlığında toplandı. Toplantıda, karantinaya alınması gereken yerlerle ilgili durum değerlendirilmesi yapıldı.

Bu kapsamda Kovid-19 vakalarına rastlanan Kalafat ve Gürçeşme köylerinde 10 gün süreyle karantina uygulanmasına karar verildi.

Kararın ardından jandarma ekipleri, köylerin girişinde önlem aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber