Rahibi bıçaklayan zanlıyı teslim olmaya imam ikna etmiş

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2007 19:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Bayraklı semtindeki Saint Antuan Kilisesi'nde pazar günü Rahip Adriano Franchini'yi bıçaklayarak yaralayan 19 yaşındaki zanlı R.B.'nin olayın ardından kilisenin yakınındaki camiye giderek imama, "Rahibi ben bıçakladım. Çok büyük günah işledim." dediği belirlendi. Rahibi bıçaklayan zanlı R.B.'yi Altıntepe Camii İmamı Ali Sakar'ın teslim olmaya ikna ettiği de ortaya çıktı.

Uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaralanan Rahip Adriano Franchini, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gözlem altında tutulurken olayın zanlısı olarak gözaltında bulunan 19 yaşındaki R.B.'nin İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgusu devam ediyor. Olayla ilgili çeşitli ayrıntılar da gün yüzüne çıkmaya başladı. Zanlının olay günü bıçaklı saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kiliseden koşarak kaçtığı ve panik halinde aynı semtte bulunan Altıntepe Camii'ne gittiği belirlendi. Bu esnada camide bulunduğunu ifade eden İmam Ali Sakar, öğle namazının ardından cemaatiyle kurban üzerine sohbet ettiğini ve cami bahçesinde tedirgin bir halde bekleyen genç yaştaki kişiyi görünce yanına giderek konuşmaya başladığını söyledi. Konuşmaya başladığı kişinin kendisine, "Hocam ben, büyük bir suç, günah işledim. Bir rahibi bıçakladım." dediğini anlatan ve bu sözler üzerine ilk başta büyük bir şaşkınlık geçirdiğini anlatan İmam Sakar, "Nerde ve nasıl olduğunu sordum. O da 'Bayraklı'da bir kilisede oldu' dedi. Ben de sen, büyük bir suç günah işlemişsin diyerek polise teslim olmasını söyledi. Onunla bir süre konuşup sakinleştirmeye çalıştım. Daha sonra bu kişi yanımdan ayrıldı. Ben de polise haber verdim." dedi.

Zanlı R.B.'nin imamla görüştükten sonra teslim olmaya giderken imam Sakar'ın verdiği eşkal doğrultusunda Bayraklı Polis Karakolu'na çok yakın bir yerde polisler tarafından yakalanarak gözaltına alındığı da öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber