İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

FETÖ'nun adliye sorumlusuna verilen cezanın gerekçesi açıklandı

Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) sözde Tataristan ve adliye sorumlusu olduğu iddia edilen kişiye verilen 11 yıl 3 ay hapis cezasıyla ilgili gerekçeli karar hazırlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2021 10:06, Son Güncelleme : 12 Nisan 2021 10:08
FETÖ'nun adliye sorumlusuna verilen cezanın gerekçesi açıklandı

Antalya 9. Ağır Ceza Mahkemesince hazırlanan gerekçeli kararda, tutuklu sanık Ahmet Ş'nin GSM hattı üzerinden örgütün şifreli haberleşme programı ByLock ve gmail logosu altına gizlenmiş Kakao programına rastlandığı belirtildi.

Kararda, gizli tanık Tuna'nın beyanlarına göre Ahmet Ş'nin 1990'lı yıllarda örgütün elebaşı Gülen ile Tataristan'a giden ilk kişi olduğu, örgütün sözde "Tataristan sorumlusu" olarak atandığı ve yıllarca yurt dışında görev yaptıktan sonra Türkiye'ye döndüğü kaydedildi.

Örgütün derneklerine üye olan, başkanlık yapan Ahmet Ş'nin örgütün değişik programlara katılarak sohbet verdiği, yapının dini anlayışını örgüt üyelerine aktardığına işaret edildi.

Ahmet Ş'nin aynı zamanda örgütün sözde "adliye sorumlusu" olduğunu belirten gizli tanık Tuna'nın gerekçeli kararda şu ifadelerine yer verildi:

"Ben kayıt işlerine bakarken avukatlar, hakim ve savcılar gelirlerdi. Ahmet Ş. beni arayarak özel bir indirim yapılmasını isterdi. Ayrıca bu kişilerin çocukları hakkında bilgi alırdı. Hatta adliyeye gelen birine 'Ahmet Beyi nereden tanıyorsunuz, o bizlerle muhatap olmaz, üst konumdadır' dediğimde, 'Ahmet Ş. bizim imamımızdır, haftada bir kez toplanıyoruz' demişti."

Sanık ile örgüt arasında hiyerarşik ilişki nedeniyle suç unsurlarının oluştuğu belirtilen kararda, Ahmet Ş'nin üst sınırdan 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldığı, tutukluluk halinin devamının kararlaştırıldığı aktarıldı.

Kararda, sanığın örgütsel görevleri sorgulamaksızın kabul ederek organik bağını ortaya koyduğu, suçunu teyit eden birçok delil bulunmasına karşın sadece inkar odaklı savunma yaptığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber