TCDD'yi yabancı uzmanlar aklayacak

Haber Giriş : 10 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pamukova Cumhuriyet Başsavcılığı'nın altyapı eksikliği nedeniyle 'hızlandırılmış facia'da yarı yarıya kusurlu bulduğu TCDD, İspanya, Hollanda, Almanya ve Güney Koreli heyetlerin hazırladığı raporlarla kendisi aklamaya çalışacak. TCDD'nin sadece 'işbirliği' yaptığı ülkelerden bilirkişi heyetleri çağırması dikkati çekti. NTV'nin haberine göre, İspanyol uzmanların hazırladığı raporda, yolda hiçbir altyapı eksikliğinin bulunmadığı vurgulanarak, kazanın hız limitinin aşılması nedeniyle meydana geldiği belirtildi. Ancak TCDD, Ankara-Eskişehir arasında yapımı süren hızlı tren projesi kapsamında bir İspanyol şirketiyle çalışıyor.

İŞBİRLİĞİ YAPACAKLAR

TCDD'nin hatası olmadığı yönünde bir diğer rapor ise Alman heyetten geldi. TCDD'nin üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirdiğini öne süren Almanlar'la da TCDD'nin uzun vadeli bir işbirliği var. Kurum, bir Alman firmasıyla Erzincan'da ortak bir fabrika kurma çalışmaları yürütüyor.

Raporlarında benzer ifadeler kullanan Güney Koreliler'in ülkesi de TCDD ile vagon ve lokomotif üretimi için işbirliği yapmaya hazırlanıyor. Erdoğan'ın Seul ziyareti sırasında bu anlaşma ile ilgili bazı imzalar atıldı. Faciaya hız limitinin aşılmasını gerekçe gösteren Hollandalı uzmanların ülkesinden ise vagonlarda kullanılan reçine emdirilmiş 'petek kağıt' alımı yapılıyor.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber