Rüşvet çarkını yöneten bürokrat servet yapmış

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 19 Aralık 2007 09:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Botaş'taki rüşvet çarkını RTÜK'ten bir kadın bürokratın yönlendirdiği belirlendi. Bürokrat rüşvet trafiğinden elde ettiği paralarla 700 bin dolarlık villa almış

MAVİ Hat soruşturmasında polisin yaptığı gizli dinleme ve izleme çalışmalarında rüşvete dönük önemli kanıtlar dosyaya girdi. İbrahim Selçuk'un sağ kolu olduğu öne sürülen S.Ç., Botaş İhale Komisyonu'na rüşvet vermekle suçlanıyor. Polis kamerası, S.Ç.'nin ihaleye katılan bazı işadamları ile Çankaya'da bazı kafeteryalarda yaptığı özel görüşmeleri kayda aldı. Polisin kayda aldığı başka bir görüntüde ise S.Ç.'nin Ankara'nın Ulus semtinde bir döviz bürosundan aldığı 140 bin doları akşam buluştuğu BOTAŞ'taki üst düzey bir bürokrata poşet içinde verdiği belirtildi.

ADIM ADIM TAKİP

DOSYAYA giren görüntüler, polisin rüşvet trafiğini adım adım izlediğini gösteriyor. Dosyadaki görüntülere göre, S.Ç. bir ihalede komisyon başkanlığı yapan üst düzey bürokratla lüks bir mekanda buluşuyor. Görüşme sonrası ikili birlikte cafeden çıkıyor. S.Ç arabasının bagajından çıkardığı poşeti söz konusu bürokrata veriyor. Polise göre poşet içinde S.Ç'nin döviz bürosundan aldığı 140 bin dolar bulunuyor.

Polisin kayda aldığı bir başka görüntüde ise S.Ç. Botaş'taki enerji ihalesine giren iki şirketin patronunu ile yine lüks bir mekanda bir araya geliyor. Bir işadamı ihaleden çekilmesi karşılığında rakibi olan şirket patronuna çek verirken polis kamerasına yakalanıyor. Polis bir restoranda iki işadamı arasında kesilen çıkma adı verilen milyon dolarlık çeki kameraya almayı başarıyor. Polisin kamera ile yaptığı kayıtların soruşturma dosyasına girdiği belirtiliyor.

?MAAŞI' 50 BİN DOLAR

MAVİ Hat soruşturmasında ihale komisyonundaki bir bürokratın ise rüşvet olarak evine plazma televizyon ile buzdolabı aldırdığı saptandı. Aynı bürokratın RTÜK uzmanı S.Ç.'den 5 yıldızlı bir otelde tatil istediği de kayda alındı. Öte yandan Mavi Hat soruşturmasında tutuklanarak cezaevine konulan Botaş'ta görevli üst düzey eski bir bürokrata halen aranmakta olan bir işadamının şirketince her ay 50 bin dolar düzenli ödeme yapıldığı da iddia ediliyor. Bürokrata yapılan üç ayrı ödemeye ait belgeler dava dosyasına girdi.

ZAFER KÜTÜK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber