19 Aralık 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 19 Aralık 2007 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SINIRDA HAREKETLİLİK SÜRÜYOR

-Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nın yaptığı geniş çaplı hava operasyonunun ardından dün karada yürüttüğü sınırlı sıcak takip ve operasyonun bölgede yarattığı hareketlilik devam ediyor. TSK'nın operasyonunun dünya başkentlerindeki yankıları ve değerlendirmeleri sürüyor.

-Genelkurmay Başkanlığı'nın sınır ötesi operasyona yönelik planlaması ve iç değerlendirmesi de devam ediyor.

-BÜYÜKANIT KÖŞK'TE

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı Çankaya Köşkü'nde kabul ederek olağan görüşmesini gerçekleştirecek. (Saat:09.30)

-DTP'DEN SINIR ÖTESİ İLE İLGİLİ BASIN TOPLANTISI

-TSK'nın Irak'ın kuzeyindeki PKK unsurlarına dönük yürüttüğü operasyonun iç yankıları da sürüyor. Bu çerçevede, DTP, ÖDP, EMEP, SDP ve bazı sivil toplum örgütleri, İnşaat Mühendisleri Odası'nda, sınır ötesi operasyona ilişkin ortak basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:11.00)

-KURBAN BAYRAMI BAŞLIYOR

-Kurban Bayramı yarın başlıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve siyasi parti liderlerinin bayram mesajı yayımlaması bekleniyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanlığı personeli ile bayramlaşacak ve Ankara Valisi Kemal Önal ve beraberindeki heyeti, bayram kutlaması için Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat:12.00)

-Siyasi partilerde bayramlaşmalar, bayramın ikinci günü yapılacak.

BAYRAM ÖNLEMLERİ

-Yarın başlayacak bayram için ülke genelindeki önlemler de artırıldı. Bu kapsamda, trafikte oluşacak olası yoğunluk nedeniyle denetimler yoğunlaştırıldı.

-Özellikle büyük şehirlerde, kurban kesim yerleri ve buralardaki sağlık koşullarının denetimi sürüyor. Ayrıca uzmanlar da bayramda beslenmeye dikkat edilmesi konusunda uyarılarını artırıyor.

-Öte yandan, uçak, tren ve otobüslerde de bayram nedeniyle ek seferler yapılıyor.

-BAŞBAKANLIK AVRUPA BİRLİĞİ VE MÜZAKERE SÜRECİNİ KİTAPLARLA ANLATTI

-Başbakanlık Avrupa Birliği Genel Sekreterliği, Türkiye'nin Avrupa Birliği ve Müzakere sürecinde yaptığı çalışmaları, 4 kitap halinde anlattı. Çalışma, kamu kurum ve kuruluşlarına, siyasi partilere, üniversitelere ve kütüphanelere dağıtılacak.

-İlk kitapta Türkiye'nin Avrupa Birliğine katılım müzakereleri, Türkiye'nin AB Müktesebatının iç hukukuna aktarımı ve yürürlüğü anlatılırken, ikinci kitapta da Türkiye'nin AB'ye tam üyeliği adaylığının teyit edilmesiyle birlikte, Türkiye'nin, müzakereler için önkoşul niteliğindeki ?Kopenhag Siyasi Kriterlerinin? yerine getirilmesi için yaptığı reformlara yer verildi. Üçüncü kitapta Avrupa Birliği-Türkiye mali işbirliği, dördüncü kitapta ise Türkiye'de bu süreçte yapılan siyasi reformlar anlatıldı.

-11 MİLYON 255 BİN KİŞİ KAYIT DIŞI ÇALIŞIYOR

-Toplam sayısı 23 milyon 361 bin olan çalışanların 11 milyon 255 bininin herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna kaydı bulunmuyor. Buna göre istihdamdaki her iki kişiden biri kayıt dışı çalıştırılıyor.

-TÜRKİYE'NİN ?DÜZGÜN İŞ? KARNESİNDE ÇOCUK İŞÇİLİK, KAYIT DIŞI VE KADIN İŞÇİLER ÖNCELİĞİ

-Uluslararası Çalışma Örgütü, Akdeniz ülkelerindeki istihdamın tartışıldığı toplantıya, ülkelerdeki çalışma ortamının saygınlığını inceleyen ?Düzgün İş Raporuyla? katıldı.

-Rapora göre çalışma alanında Türkiye'nin ?Düzgün İş Ülke Profili? öncelikleri, ?Çocuk işçiliğin azaltılması, kayıt dışı işçiliğe savaş açılması, genç istihdamı ve özellikle girişimcilikte kadınların istihdama katılması? olarak sayıldı.

-YABANCI SATIYOR YERLİ ALIYOR

-Yabancı yatırımcıların tahvil bono gibi devlet iç borçlanma senetlerinde 21 Eylül'den bu yana satış eğilimi devam ediyor. Yabancıların DİBS hacminde Kasım sonuna kadar olan dönemdeki net çözülme 5 milyar 750.5 milyon YTL'ye ulaştı.

-Yerli yatırımcıların DİBS portföyü ise aynı dönemde 4.7 milyar YTL arttı.

-EGE BÖLGESİ'NDEN, AVRUPA'YA 169 MİLYON DOLARLIK BALIK İHRACATI

-Ege Bölgesi'nden 2007 yılının 11 aylık döneminde 169 milyon 610 bin dolarlık balık ihracatı yapıldı. Balık ihracatında en büyük alıcı AB ülkeleri olurken, en fazla ihracat Hollanda, İtalya ve Yunanistan'a gerçekleşti.

-EĞİTİM-SEN: ?BAKANLIĞIN SORUŞTURMASINA HAZIRIZ, EYLEMLERİMİZ SÜRECEK?

-Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, sendikanın çağrısıyla öğretmenlerin dün yaptığı iş bırakma eyleminin ardından Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen soruşturma açılabileceğine dair açıklamanın ardından, tüm hukuki süreçlere hazır olduklarını söyledi. Dinçer, öğretmenlerin yaşadığı sorunun çözülmemesi halinde, eylemlerinin ?genişletilerek sürebileceğini? belirtti.

-YARGITAY: "EŞE 'TERÖRİST' DEMEK BOŞANMA NEDENİ?

-Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eşine devamlı ?terörist?, ?Deve gibi boynun var?, ?Çocuk mezarı gibi ayakkabın var? ve ?Karga gibi burnun var? diyen kadın hakkında açılan boşanma davasını reddeden mahkemenin kararını bozdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber