Yargıtay: Eşe 'terörist' demek boşanma nedeni

Haber Giriş : 19 Aralık 2007 09:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eşine devamlı ?terörist?, ?Deve gibi boynun var?, ?Çocuk mezarı gibi ayakkabın var? ve ?Karga gibi burnun var? diyen kadın hakkında açılan boşanma davasını reddeden mahkemenin kararını bozdu.

Eskişehir 2. Aile Mahkemesi, eşinin kendisine ?terörist?, ?Deve gibi boynun var?, ?Çocuk mezarı gibi ayakkabın var? ve ?Karga gibi burnun var? sözlerini kullandığı iddiasıyla boşanma davası açan kocanın davasının reddine karar verdi.

Davanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, mahkemenin verdiği red kararının bozulmasına hükmetti. Yargıtay, gerekçeli kararında şu görüşleri dile getirdi:

?Yapılan soruşturma ve toplanan delillerle davalı kesin mehil içerisinde delillerini bildirmediği gibi, davacıya sürekli olarak ?terörist', ?Deve gibi boynun var', ?Çocuk mezarı gibi ayakkabın var' ve ?Karga gibi burnun var' gibi sözlerle hakaret ettiği anlaşılmaktadır. Bu halde taraflar arasında müşterek hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkan vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir. Olayların akışı karşısında dava açmakta haklıdır. Bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre, boşanmaya karar verilecek yerde, yetersiz gerekçe ile davanın reddi doğru bulunmamıştır.?

"ŞİŞKO" DEMEK DE BOŞANMA NEDENİ

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi yetkilileri ayrıca, eşe karşı ?Şişko, bana yakışmıyorsun?, ?Zürafa gibisin?, ?çirkin?, "öküz" ve "dana gibi görünüyorsun" gibi hakaretlerin ve alay edici sözlerin kullanılmasını da boşanma nedeni saydıklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber