İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Çavuşoğlu. Mısır ile Türkiye karşılıklı ziyaretlere başlayabilecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ayrıntılarını attı. Çavuşoğlu: iki ülkenin yeni dönemde karşılıklı ziyaretlere başlayabileceğini söyledi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Nisan 2021 10:01, Son Güncelleme : 14 Nisan 2021 11:20
Çavuşoğlu. Mısır ile Türkiye karşılıklı ziyaretlere başlayabilecek

Rusya'nın Türkiye'ye uçuşları geçici olarak sınırlandırma kararına ilişkin ilk değerlendirme, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi.

Çavuşoğlu, Ankara-Moskova hattında işbirliği görüşmelerinin başladığını belirtti.

"Rusya'dan bir heyet gelip Türkiye'deki uygulamaları yerinde görecek"

Burada siyasi bir gerekçe görmediklerini kaydeden Çavuşoğlu, "Tamamen sağlık nedenleriyle alınan bir karar. Almanya ile geçtiğimiz sene yaptığımız işbirliğini Rusya ile de yapma talebimizi kendilerine ilettik. Bu kapsamda Rusya'dan bir heyet gelip Türkiye'deki uygulamaları yerinde görecek." dedi.

"Yeni dönemde karşılıklı görüşmeler de, ziyaretler de olabilir"

Çavuşoğlu, dış politikada öne çıkan konulara ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ayrıntılarını anlatan Çavuşoğlu, iki ülkenin yeni dönemde karşılıklı ziyaretlere başlayabileceğini söyledi.

Çavuşoğlu, Dışişleri Bakan Yardımcıları düzeyinde bir toplantı yapmayı da planladıklarını ama tarihinin henüz net olmadığını kaydetti.

Samih Şukri ile görüşmesinde Kahire'ye büyükelçi atanması konusunun ise gündeme gelmediğini söyleyen Çavuşoğlu, "Bu konuyu henüz konuşmadık. Bakan Yardımcılarının yapacağı toplantıda gündeme gelecektir. Daha sonra bizler de bir araya geldiğimizde orada da konuşulur." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber