Türkiye'de ilk kez bir başbakan, maden faciasında ölen işçilerden birinin tabutunu taşıdı

Haber Giriş : 10 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kastamonu Küre'deki maden ocağında çıkan yangın nedeniyle hayatını kaybeden işçilerin cenaze törenine katılan Erdoğan, "Geride kalanlar emanetimizdir. Mağdur olmayacaklardır" dedi.

Başbakan Erdoğan, Kastamonu'nun Küre ilçesinde önceki gün meydana gelen yangın sonucunda hayatını kaybeden işçiler için düzenlenen cenaze törenine katıldı. Başbakan törenden sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler ile birlikte, hayatını kaybeden işçilerden Mehmet Özkan'ın tabutunu cenaze aracına kadar taşıdı. Erdoğan, yangınla ilgili gerçekleştirilen incelemelerin ardından gerekli adımın atılacağını söyledi. Ankara'dan Emniyet Müdürlüğü'ne ait bir helikopterle dün saat 14.00 sıralarında Kastamonu'ya giden Erdoğan, cenaze namazı öncesi Kastamonu Valisi Mustafa Kara'dan olay hakkında bilgi aldı.

TABUTU OMUZLADI
Yaralıların durumlarını da öğrenen Erdoğan, "Ölen madenci kardeşlerimizin geride bıraktıkları bizim emanetlerimizdir. Ölenlerin de, yaralanan madencilerimizin de yakınları asla mağdur edilmeyeceklerdir. Ulusumuzun başı sağ olsun" dedi. Başbakan Erdoğan, daha sonra 19 madencinin cenaze namazının kılındığı şehir merkezindeki Nasrullah Kadı Camii'ne gitti. Burada madenci yakınları ile tek tek ilgilenen Başbakan Erdoğan, ölen madencilerin yakınlarına başsağlığı diledi.

4 YILDIR MADENDE GÖREVLİYDİ
Toplu kılınan cenaze namazından sonra 6 madencinin cenazesi Bartın'a gönderilirken, 13 cenaze de tünel faciasının yaşandığı Küre ilçesinde toprağa verildi. Başbakan Erdoğan da hayatını kaybeden işçilerden Mehmet Özkan'ın tabutunu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler'le birlikte cenaze aracına kadar taşıdı. Erkdoğan'ıntabutunu taşıdığı 37 yaşındaki Mehmet Özkan'ın madende 4 yıldır elektrikçi olarak çalıştığı öğrenildi. Erdoğan daha sonra ambulansları teker teker gezerek kazada ölen işçilerin ailelerine başsağlığı diledi.

'GEREKLİ ADIMLAR ATILACAK'
Başbakan Erdoğan cenaze töreninin ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'le Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ile birlikte Kastamonu Devlet Hastanesi'ne geçerek, buradaki yaralıları ziyaret etti. Yaralılara geçmiş olsun dileğinde bulunan Erdoğan, daha sonra Hastane Başhekimi Cem Yücel'den yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Tayyip Erdoğan, yaşanan olayın çok üzücü olduğunu belirterek, yaralılardan 4'ünün hastanede tedavi altında olduğunu, diğerler madencilerin ise taburcu edildiğini belirtti. Erdoğan, işçilerin gaz maskeleri olup olmadığı konusundaki bir soru üzerine "Çalışmalardan sonra zaten atılması gereken adım atılacaktır. 3 kişilik bir ekip şu anda incelemelerini sürdürüyor" dedi.

MADENİ STFA İŞLETİYORDU
Özelleştirme kapsamında CEKA İnşaat firmasının sahibi Şeref Cengiz tarafından satın alınan Kastamonu Küre İşletmesi Bakır Madeni'nin işletme hakkı, STFA firmasına verildi. Türkiye'nin üçüncü büyük bakır madeni olan işletmede, önceki gün çıkan yangında 19 işçi hayatını kaybetmiş, 18 madenci ise yaralı olarak kurtarılmıştı.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber