TOBB Üniversitesi rektörünü YÖK'ten transferle aldı

Haber Giriş : 10 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nin rektörlüğüne, Türkiye'deki ilk bilgisayar programcılarından Prof. Dr. Tahsin Kesici getirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından kurulan ve bu yıl öğretime başlayacak TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nin (TOBB-ETÜ) rektörlüğüne, Türkiye'deki ilk bilgisayar programcılarından biri olan Prof. Dr. Tahsin Kesici getirildi. Prof. Dr. Kesici, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun isteğiyle, Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) transfer edildi. TOBB Üniversitesi'nin ilk rektörü olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Prof. Dr. Kesici, amaçlarının Türkiye'nin en büyük araştırma-geliştirme üniversitesini yaratmak olduğunu belirtti. 2004 yılı ÖSS sınavında en çok tercih edilen beş üniversite arasına girdiklerini hatırlatan Prof. Dr. Kesici, "Buradaki en büyük isteğim öğrencilere araştırmayı, bilgiye ulaşabilmeyi öğretmek" dedi.

BİLGİSAYAR MÜJDESİ
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunu olmasına rağmen, 1969 yılında Almanya'da tanıştığı bilgisayardan bir türlü kopamadığını belirten Prof. Dr. Kesici, TOBB ETÜ'nün ilk öğrencilerine bir de müjde verdi; "Üniversite yönetiminin isteğiyle tüm öğrencilerimize bir diz üstü bilgisayar hediye edeceğiz"... Hayatında teknolojinin büyük bir yer tuttuğunu belirten Rektör Kesici, "Üniversiteden bu yana hayatım teknoloji. O yüzden adında teknoloji geçen bir üniversitenin yöneticiliğini hemen kabul ettim" diye konuştu.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber