Kipa ve P&G'den okullara yatırım

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2007 14:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Türkiye perakende sektörünün önde gelen şirketlerinden Kitle İletişim Pazarlama A.Ş. (KİPA) ve hızlı tüketim ürünleri üreticisi Procter&Gamble (P&G), sağlıklı nesliler yetiştirmek ve yaşam alanlarını sağlıklı hale getirebilmek için el ele verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'yla (MEB) da işbirliği yapan iki şirket, okullarda hijyen seferberliği başlatıyor. Yarının garantisi çocukların gün içinde vakitlerinin çoğunu geçirdikleri okulları daha sağlıklı ve hijyenik hale getirmeyi hedefleyen projenin ilk etabında Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Uşak ve Kırklareli'ndeki 10 okula toplam 100 bin YTL'lik fiziki yatırım yapılacak. Projede, okullardaki hijyen eksikliği tespit edilen noktalarda tamiratlar yapılacak, su tasarrufu sağlayan musluklar, el kurutma cihazları, çamaşırhane malzemeleri ve diğer hijyen ekipmanları sağlanacak. Proje kapsamında Türk İnfeksiyon Vakfı'nın desteğiyle 6 ilde de çocuklara hijyen eğitimi verilecek.

Proje ortaklarından Tesco KİPA Hukuk ve Kurumsal İlişkiler Direktörü Gürcan Önol, "KİPA olarak eğitime destek ve okulların iyileştirilmesi, sosyal sorumluluk anlayışımızın temelini oluşturuyor. Bu sorumluluklar çerçevesinde, bulunduğu bölgelerde eğitimin önemi konusunda çalışmalar yürüten KİPA, ihtiyacı olan okullara ve toplumun geleceği olan binlerce öğrenciye çeşitli projeler geliştirerek yardım sağlıyor. Türkiye'de ihtiyaç duyulan bir alanda, sürdürülebilir bir eğitim projesine, güçlü bir iş ortağımızla imza atacak olmanın heyecanını yaşıyoruz" dedi.

P&G Türkiye Dış İlişkiler Müdürü Elif Ekemen de, "Yaşamları iyileştirmek hedefi doğrultusunda sosyal sorumluluk projelerine ağırlık veriyoruz. P&G olarak özellikle uzman olduğumuz ve içerik olarak değer katabileceğimiz hijyen konusunda okullarda bir iyileştirme hareketini başlatmak, hijyenle ilgili eğitimlerle bu bilinci yaygınlaştırmak bizim için ayrı bir anlam taşıyor" diyerek projedeki tüm ortaklara teşekkür etti.

TİV Başkanı Nezahat Gürler ise, hijyenin sağlık için çok önemli olduğuna dikkat çekti ve Türkiye'de sağlıklı nesiller yetiştirilmesi adına başlatılan bu hijyen seferberliğine katılmaktan ve desteklemekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

"ANNE VE ÇOCUKLARINA HİJYEN EĞİTİMİ"

Proje, okullara yapılacak fiziki yatırımla sınırlı değil. Sağlık için hijyenin önemini anne ve çocuklara anlatmak isteyen KİPA ve P&G, bu 6 ildeki ilköğretim okullarına hijyen eğitimi de götürüyor. ALO Hijyenik Beyazlar'ın Türk İnfeksiyon Vakfı (TİV) ile birlikte hazırladığı kitapçıklar ile çocuklar, hijyenin önemini sıkılmadan ve severek öğrenecekler. Ayrıca proje kapsamında pilot okullarda eğitimler de verilecek.

Projeyle anneler de hijyen konusunda bilinçlendirilecek. Annelere özel hazırlanan bir kitap da KİPA mağazalarında ve projenin yürütüldüğü illerdeki okullarda dağıtılacak. Kitaplarda annelere yönelik hijyen sağlamanın önemi, yaşam alanlarının hijyenik olması için yapılması gerekenler, pratik bilgiler ve ipuçları yer alıyor. Eğitim materyallerinin sağlanması ve hijyen eğitimi verilmesi için de şirketler, 120 bin YTL'lik bütçe ayırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber