Devlet Hastanesi kanunsuz olarak aldığı yatak ücretlerini geri iade edecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2007 21:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANTALYA (CİHAN)-Antalya Devlet Hastanesi'ndeki yanlış yatak ücreti uygulamasına tepkiler sonuç verdi. Sağlık İl Müdürü Hüseyin Gül, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatı ile vatandaşlardan yanlış alınan ücretlerin iade edileceğini söyledi. Gül, "Elinde makbuzu olan bize gelsin, parasını geri verelim." dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, yeni Devlet Hastanesi binasını ziyareti sırasında bir vatandaşın şikayeti ile ortaya çıkan farklı yatak ücreti alınması yanlışına son verildi. Maliye Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu bütçe talimatında hastane yataklarının lüks, birinci, ikinci, üçüncü sınıf olarak adlandırıldığını hatırlatan Hüseyin Gül, "Yanlışlık buradan kaynaklanmış. Arkadaşlarımız mevzuatı yanlış yorumlamış. Hatadan dönüldü." diye konuştu.

Yanlış yatak fiyatı uygulamasının Bakan Akdağ'ın Antalya'yı ziyaretinden iki gün önce kendileri tarafından fark edildiğini anlatan Hüyeyin Gül, "Arkadaşlarımızı bu hatanın düzeltilmesini konusunda uyarmıştık. Sayın bakanımız da bu konuda idareci arkadaşlarımızı uyardı. Yanlış uygulamayı engellemiş olduk. Bugüne kadar, bu yanlış uygulamadan dolayı kişilerden alınan ücret varsa onların iadesi noktasında da sayın bakanımızın talimatı oldu." dedi.

Ellerinde ne kadar yanlış ücret alındığına dair bilgi bulunmadığını da anlatan Hüseyin Gül, yeni hastane binasının kısa süre önce hizmete girdiğini hatırlatarak "Fark ücreti olarak alınan para miktarı ciddi rakamlarda değil. Zaten bu paralar makbuz karşılında alınıyor. Yanlış uygulamadan ötürü para ödeyen kişiler ellerindeki makbuz ile gelirlerse paraları iade edilecek." diye konuştu.

Antalya Devlet Hastanesi'nde farklı yatak ücreti uygulamasını gerektirecek sınıf farkları olmadığını da belirten Hüseyin Gül şöyle devam etti: "Maliye Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu bütçe uygulama talimatı var. Yatak ücretleri orada yazar. Ancak orada da hastane yatakları sınıflandırılmış. Lüks sınıf, birinci, ikinci, üçüncü sınıf yatalar olarak sınıflandırılmış. Bunların bedelleri farklı. Bedellerin farklı olmasının yanında, bazı sosyal güvenlik kuruluşları da belirli bir seviyeye kadar yatak ücretini karşılıyor. Onun üstünde kişinin talebi olursa, fark vatandaştan talep ediliyor. İkinci sınıf yatakta yatması gereken bir kişi lüks sınıf isterse onun farkını kendisi ödemesi gerekiyor. Fakat yeni hastanemizde böyle bir şey mümkün değil. Çünkü yeni hastanemizdeki bütün yataklar aynı sınıfta. Tüm odalarımız bir ve iki yataklı. Odalarda televizyon ve buzdolabı var. Banyo ve tuvaletler de içeride. Böyle bir uygulama yapmanız mümkün değil. Doğru da değil zaten."

Hüseyin Gül, yanlış uygulamadan dolayı tahsil edilen paraların ise Döner Sermaye'ye aktarılarak, Maliye Bakanlığı'na bağlı saymanlar tarafından denetlendiğini de söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber