Kart dolandırıcılarına 'Visa' operasyonu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2007 21:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da başkalarına ait kimlik bilgileriyle internet üzerinden kredi kartı başvurusu yapıp, sahte kimlikle aldıkları bu kartları kullandıkları iddiasıyla 6 kişi gözaltına alındı. Bu yöntemle 39 kişinin dolandırıldığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kredi kartı ile dolandırıcılık yapıldığı ihbarları üzerine harekete geçti.

Yapılan 1 aylık çalışmanın ardından sahte kredi kartlarıyla dolandırıcılık yaptığı iddia edilen Süleyman Ö. liderliğindeki bir şebeke takibe alındı.

Başkalarına ait kimlik bilgileriyle internet üzerinden başvuru yapıldığı, başvurunun kabul edilmesinin ardından limiti 1000 ile 5 bin YTL arasında değişen kredi kartlarının kuryeden sahte kimlikle alındığı belirlendi.

Polis daha sonra Süleyman Ö, İsmail G, Ömer Y, Murat K. ve Osman C'yi evlerine yaptığı operasyonla gözaltına aldı. Şüphelilerle birlikte 24 kredi kartı, sahte kimlikler ve kimlik yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

''Visa'' adı verilen operasyonda, şüphelilerden Abdullah B. ise bir kuryeden sahte kimlikle kredi kartı alırken suçüstü yakalandı. Bu yöntemle 39 kişinin dolandırıldığı belirlendi. Şüpheliler sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber